Szolgálni jóságát

Az egész életünk arról szól, hogy keressük helyünket a világban. A világban, melynek dinamikája van, állandó mozgásban van, mely tőlünk független, mégis hat ránk; és mely világ tart valahová, de nem tudjuk hová. Akár sodródunk vele, akár tudatosan haladunk benne, ki nem térhetünk előle, még sem mindegy a magunk sorsát illetően. Mert ha sodródunk, beleveszhetünk az áramlatokba, míg, ha tudatosan haladunk, építjük sorsunkat, akár rátalálhatunk a világ főáramlatára, mely a végtelenbe tart, mely végtelent nevezhetjük nyugodtan – alázattal Istennek. Uram! Add nekem szavaidat, és töltsd meg élettel bennem! Ámen Vége egy évnek, egy egyházi évnek is, ettől kezdve új blogban olvashatók napi elmélkedéseim: http://eleszto.blog.hu - n.

Friss topikok

  • annonimka (törölt): Mondhatom ezt nagyon nagyon figyelni kell hogy megértse az ember ,de kell a megértés kell.És akkor... (2010.02.22. 21:17) 10.02.18. Ige-hallás

Linkblog

Fogadj el Uram szolgálatodra!

2010.08.23. 06:32 Jobb lator

10.08.23. Ige-hallás

Úton vagyok

 

2Tessz 1,1-5.11b-12 - Pál, Szilvánusz és Timóteus a tesszalonikiek egyházának, amely Istenben, a mi Atyánkban és az Úr Jézus Krisztusban él. Kegyelem és békesség nektek Istentől, a mi Atyánktól, és az Úr Jézus Krisztustól! Mindig hálaadással tartozunk Istennek értetek, testvérek, méghozzá méltán, mert a hitetek komolyan erősödik, és az egymás iránti szeretet mindnyájatokban gyarapszik, annyira, hogy dicsekszünk is veletek Isten egyházaiban, béketűrésetekkel és hitetekkel, amellyel minden üldözést és viszontagságot elviseltek. Isten igazságos ítéletének a jelei ezek, hogy méltónak találjanak benneteket Isten országára, ha meg is szenvedtek érte. Ezért imádkozunk is mindig értetek, hogy Istenünk méltónak találjon titeket meghívására. Adjon beteljesedést a jóra irányuló minden készségnek és a hit erőteljes munkájának, hogy Urunk, Jézus Krisztus neve megdicsőüljön bennetek, és ti is őbenne, Istenünk és az Úr Jézus Krisztus kegyelméből.

 

Mt 23,13-22 - Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert bezárjátok a mennyek országát az emberek előtt. Ti magatok nem mentek be, és akik be szeretnének menni, azokat sem hagyjátok bemenni. Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert bejártok tengert és szárazföldet, hogy egy megtérőt szerezzetek, s amikor megszereztétek, magatoknál kétszer inkább a gyehenna fiává teszitek. Jaj nektek, vak vezetők, akik azt mondjátok: „Ha valaki megesküszik a templomra, az semmi, de aki megesküszik a templom aranyára, az kötelez.” Ti ostobák és vakok! Mi a nagyobb, az arany, vagy a templom, amely megszenteli az aranyat? És azt mondjátok: „Ha valaki az oltárra esküszik, az semmi, de aki a rajta levő ajándékra esküszik, az kötelez.” Ti vakok! Mi a nagyobb, az ajándék, vagy az oltár, amely megszenteli az ajándékot? Hiszen aki az oltárra esküszik, megesküszik az oltárra és mindenre, ami rajta van. S aki a templomra esküszik, megesküszik a templomra, és arra, aki benne lakik. Aki pedig az égre esküszik, Isten trónjára esküszik, és arra, aki azon ül.

 

Mire volna jó hitem, ha nem hinnék a bennem beteljesedő szeretetben, nem magam örömére, de Isten dicsőségére? A létezés több, mint az élet. Mert az életnek vége szakad, de a létezés végtelenné lehet. A lét állandó folyamatosság, állandósuló jelenidő. Mire teremtmény, vagy egyszerűbben az anyag önmagától képtelen; a létezés, ahogy eredete is, úgy örökléte is anyagtól független, a lélek következménye, tehát függetlenített az anyagi változótól. De hozzá kell tenni, hogy annyiban függetlenített, amennyiben a tudatos anyagi létező nem száll szembe a lélekkel, és tudatos cselekvő akaratával nem tör a lélek létezésére! Ahogy Pál mondja: a jóra irányuló készségnek párosulni kell a hitből fakadó erőteljes munkálkodással. Ami nem lehet a lélek ellenére, aki Isten kegyelméből működik bennem, és amit folyamatosan növelnem kell annak dicsőségére, ki életre hívta, így kell dicsérnem a Teremtőt, amire Jézus Krisztus tanít, figyelmeztet. És, mert szerető az Isten, engem, rá méltatlant szerető, Aki Jézus Krisztus által válik nyilvánvalóvá számomra, Krisztust dicsőítem szorgalmammal, aki a Fiú Isten!

Isten, e szeretetében ajándékoz meg, mikor ma reggel az ébredés és a Vele való találkozás örömére hív engem. Képessé lehetek ma, hogy mint eddig még soha, felismerjem létezésemben jelenlétét, aki már most, életem részévé akar lenni, és azon túl, e világban jelenvalósággá akar lenni, amire engem kér fel: hordozzál engem, legyél jelenvalóságom jelévé. Micsoda méltóság, amit rám bíz az Isten! Én, bűnös, gyarló, esendő, rá méltatlan ember, lehetek, járhatok Isten követségében. Isten országának nagykövetévé lehetek, míg vissza nem hív az Isten ebből a követségből! Így vagyok a kegyelem hordozója, mit tudatos meggyőződésemmel kell elfogadnom, amiről állhatatos hittel kell bizonyságot adnom – az én el Camino-mon, az én utamon, ami így talán már nem is egyszerűen az én utam, hanem a mi utunk, melyet Krisztussal járunk, az Ő életútját vesszük magunkra, elfogadva, szándékát, mely utat – amit Ő járt – értünk vállalt magára.

Jézus Krisztus, ki emberi utadon eljutottál a végső célodhoz, segíts, hogy a Te példád által magam is eljussak oda, hol Veled találkozhatok. Ámen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://misszio.blog.hu/api/trackback/id/tr482240306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása