Szolgálni jóságát

Az egész életünk arról szól, hogy keressük helyünket a világban. A világban, melynek dinamikája van, állandó mozgásban van, mely tőlünk független, mégis hat ránk; és mely világ tart valahová, de nem tudjuk hová. Akár sodródunk vele, akár tudatosan haladunk benne, ki nem térhetünk előle, még sem mindegy a magunk sorsát illetően. Mert ha sodródunk, beleveszhetünk az áramlatokba, míg, ha tudatosan haladunk, építjük sorsunkat, akár rátalálhatunk a világ főáramlatára, mely a végtelenbe tart, mely végtelent nevezhetjük nyugodtan – alázattal Istennek. Uram! Add nekem szavaidat, és töltsd meg élettel bennem! Ámen Vége egy évnek, egy egyházi évnek is, ettől kezdve új blogban olvashatók napi elmélkedéseim: http://eleszto.blog.hu - n.

Friss topikok

  • annonimka (törölt): Mondhatom ezt nagyon nagyon figyelni kell hogy megértse az ember ,de kell a megértés kell.És akkor... (2010.02.22. 21:17) 10.02.18. Ige-hallás

Linkblog

Fogadj el Uram szolgálatodra!

2010.02.14. 06:49 Jobb lator

10.02.14. Ige-hallás

Boldog lehet az Ember

 

Jer 17,5-8 - Így szól az Úr: „Átkozott az a férfi, aki emberben bízik és testet tesz támaszává, de az Úrtól eltávozik szíve! Olyan lesz, mint a tamariszk a pusztában: nem látja, ha valami jó jön; kiaszott vidéken lakik a sivatagban, szikes és lakatlan földön. Áldott az a férfi, aki az Úrban bízik, és az Úr lesz bizodalma! Olyan lesz, mint a víz mellé ültetett fa, mely a folyóhoz ereszti gyökereit: nem fél, ha jön a hőség, lombja zöldellni fog; száraz esztendőben sem aggódik, és nem szűnik meg gyümölcsöt teremni.

 

1Kor 15,12.16-20 - Ha tehát Krisztusról az hirdetjük, hogy halottaiból feltámadt, hogyan mondják egyesek közületek, hogy nincs halottak feltámadása? Mert ha a halottak nem támadnak fel, Krisztus sem támadt fel. Ha pedig Krisztus nem támadt fel, hiábavaló a ti hitetek, és még mindig bűneitekben vagytok. Sőt, akkor azok is, akik Krisztusban elszenderültek, elvesztek. Ha csak ebben az életben reménykedünk Krisztusban, nyomorultabbak vagyunk minden más embernél. Krisztus azonban feltámadt halottaiból, mint az elszenderültek zsengéje.

 

Lk 6,17.20-26 - Majd lement velük és megállt egy sík helyen. Vele volt tanítványainak egy nagy csoportja és hatalmas népsokaság egész Júdeából, Jeruzsálemből, Tírusz és Szidon tengermellékéről. Akkor szemeit tanítványaira emelte, és így szólt: „Boldogok vagytok, ti szegények, mert tiétek az Isten országa. Boldogok vagytok, akik most éheztek, mert kielégítenek benneteket. Boldogok vagytok, akik most sírtok, mert nevetni fogtok. Boldogok lesztek, amikor gyűlölnek titeket az emberek, amikor kirekesztenek és szidalmaznak, és kivetik neveteket mint gonoszat az Emberfiáért. Örüljetek azon a napon és vigadjatok, mert íme, nagy a ti jutalmatok a mennyben! Hiszen atyáik éppen így cselekedtek a prófétákkal. De jaj nektek, gazdagok, mert megkaptátok vigasztalástokat! Jaj nektek, akik most jóllaktatok, mert éhezni fogtok! Jaj nektek, akik most nevettek, mert majd gyászoltok és sírtok! Jaj nektek, amikor mindenki magasztal titeket, mert atyáik éppen így cselekedtek a hamis prófétákkal!

 

/:Ki ismer engem, mikor még magam sem? Ki ismeri boldogság vágyam célját, mikor magam is csak a mai nap boldogságvágyánál tartok? De Jézus célt állít elém, az elé, aki orromnál tovább nem látok. Azt mondja, károsult vagyok, ki ma elérem boldogságomat. Hiszen, az, aki ma boldogságát megtalálja, az földi vágyaiban tobzódik, kielégül, ami testiség csupán, s a lélek javát nem hogy nem találja, de nem is keresi. Mert ha keresné, akkor a földi boldogsággal nem elégedne meg, nem elégítené ki az, amit itt, saját erejéből elérhet. Igaz, hogy Isten emberré lett, de nem azért, hogy az ember boldogságát itt a földön teljesítse, vagy földi boldogságában megnyugtassa. Azért jött Jézus, hogy „felidegesítsen”, beláttassa, hogy bár itt vagy Ember, de odaátra tartasz, a halálon túlra, amelyet úgy mondok el neked, hogy örök élet. „Ha csak ebben az életben reménykedünk Krisztusban, nyomorultabbak vagyunk minden más embernél.” Jézus életében, majd tanítványai által – kiket a mában is elküld közénk! – mindent elmond, mindent a tudtunkra ad, azért, hogy megértsük: Isten elfogad bennünket az eredendő bűnünkkel, gyöngeségeinkkel, együgyűségünkből fakadó minden bűnünkkel együtt, de, hogy megtisztítson, feloldozzon azok súlyától, át kell mennünk a halálon. „Krisztus azonban feltámadt halottaiból, mint az elszenderültek zsengéje.” Jézus előttünk megy, hogy követhessük, hogy utat készítsen nekünk! [Zsolt 51,15] „Atyám házában sok hely van, ha nem így volna, megmondtam volna nektek. Azért megyek el, hogy helyet készítsek nektek.” [Jn 14,2] Boldog, aki ezt érti, boldog, aki utánam jön, boldog az, aki lábam nyomát keresi! Vagyis: „Áldott az a férfi, aki az Úrban bízik, és az Úr lesz bizodalma!” Ki Isten áldását vágyakozza, életét úgy is éli, elnyeri a boldogságot! „Ha ezt megértitek, s tetteitekben ehhez igazodtok, boldogok lesztek.” [Jn 13,17] Isten, Atyám, Te légy szívemnek értő szava, Jézus Krisztus által! Ámen:/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://misszio.blog.hu/api/trackback/id/tr191756376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása