Szolgálni jóságát

Az egész életünk arról szól, hogy keressük helyünket a világban. A világban, melynek dinamikája van, állandó mozgásban van, mely tőlünk független, mégis hat ránk; és mely világ tart valahová, de nem tudjuk hová. Akár sodródunk vele, akár tudatosan haladunk benne, ki nem térhetünk előle, még sem mindegy a magunk sorsát illetően. Mert ha sodródunk, beleveszhetünk az áramlatokba, míg, ha tudatosan haladunk, építjük sorsunkat, akár rátalálhatunk a világ főáramlatára, mely a végtelenbe tart, mely végtelent nevezhetjük nyugodtan – alázattal Istennek. Uram! Add nekem szavaidat, és töltsd meg élettel bennem! Ámen Vége egy évnek, egy egyházi évnek is, ettől kezdve új blogban olvashatók napi elmélkedéseim: http://eleszto.blog.hu - n.

Friss topikok

  • annonimka (törölt): Mondhatom ezt nagyon nagyon figyelni kell hogy megértse az ember ,de kell a megértés kell.És akkor... (2010.02.22. 21:17) 10.02.18. Ige-hallás

Linkblog

Fogadj el Uram szolgálatodra!

2010.12.07. 11:15 Jobb lator

10.12.07. Ige-hallás

Isten örök szándéka

Liturgia Szent Ambrus ünnepén

Ef 3, 8-12 - (Csodálatraméltó hivatás, hirdetni a pogányok között Krisztus felfoghatatlan gazdagságát.)

Nekem, az összes szent közül a legkisebbnek jutott osztályrészül a kegyelem, hogy Krisztus felfoghatatlan gazdagságát hirdessem a pogányoknak, és felvilágosítsak minden embert, hogyan valósult meg ez a titok, amely kezdettől fogva el volt rejtve az Istenben, a mindenség teremtőjében, hogy most az Egyház által az Isten szerfölött sokrétű bölcsessége nyilvánvalóvá legyen a mennyei fejedelemségek és hatalmasságok előtt. Ez volt az ő örök szándéka, amelyet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban megvalósított a benne való hit által van bizalmunk és biztonságos utunk Istenhez.

 

Jn 10,11-16 – (A jó pásztor életét adja juhaiért.)

Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja juhaiért. A béres azonban, aki nem pásztor, akinek a juhok nem sajátjai, otthagyja a juhokat és elfut, amikor látja, hogy jön a farkas. A farkas aztán elragadja és szétkergeti őket. A béres azért fut el, mert béres, és nem törődik a juhokkal. Én vagyok a jó pásztor, ismerem enyéimet, és enyéim is ismernek engem, mint ahogy az Atya ismer engem és én ismerem az Atyát. Életemet adom a juhokért. De más juhaim is vannak, amelyek nem ebből az akolból valók. Ezeket is ide kell vezetnem. Hallgatni fognak szavamra, s egy nyáj lesz és egy pásztor.

 

/:Isten örök szándéka, melyet voltak, és vannak – legyen ezért hála Istennek – akik nekünk, kicsinyeknek hírül adjanak! Ahogy Pál mondja, hogy szándékát az Isten öröktől fogva rejtette, óvta, védelmezte, féltette – mint a tudás magját, csíráját – azok elől, akik hatalmat ragadtak magukhoz, hogy a világot birtokolják, és a maguk akarata szerint igazgassák, de Jézus Krisztusban feltárta, megvalósította, kiárasztotta a világra, ránk bízva így Emberekre! De ez a titok, csak úgy válhat az Ember üdvére, ha azt a hit által igyekszik birtokába venni, és életté váltani. Azért, hogy ez a titok jó földbe hullhasson, Isten Jézusban megigazulttá tette legelőször is az Embert, kiengesztelődött vele, magára véve minden bűn terhét, súlyát, és így szabaddá téve az Ember lelkét arra, hogy képes legyen a titkát befogadni, Isten legféltettebb titkát! Miről van szó, mi ez a titok?

Ami biztonságot adhat minden Istenben hívőnek, hogy Istenben minden dicsőítése érdemre talál, másrészt pedig, hogy egyetlen Istenért vállalt szenvedés, áldozat sem vész el, nem hiábavaló, az egyesül Jézus Krisztus áldozatával, de feltámadásával, majd megdicsőülésével is! Ez Krisztus felfoghatatlan gazdagsága, melyet csak az érthet meg, aki ismeri Jézust. De úgy, ahogy Jézus ismeri az Atyát, és az Atya a Fiút is! Ha tisztázódik bennünk kettőjük egymás ismeretének bizonyossága, akkor fogjuk megtapasztalni – a hit által – a bizalmunkat és biztonságunkat mindannyiunk Istenében, aki Jézus Krisztus Istene! Ezért mondhatom azt, hogy egy csodálatos közösség Krisztus Egyházának közössége, amely csodálatos örömforrás, és állandóan arra serkent bennem minden sejtet, hogy dicsérje az életet, nem törődve azzal, hogy a világ mit mond róla!

Áldalak Istenem, Krisztus Jézus Istene, hogy megadod megélnem e hitet, de add, hogy ne szalmalángként lobbanjon fel, mert emlékezetem oly rövid, silány és élettelen, hanem segíts, hogy e hit átégesse minden percemet, melyet megélhetek, add, hogy a lélek hassa át elmémet, érzelmeimet, tudatomat és tudatalattimat, sőt tudatlanságomat is! Ámen:/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://misszio.blog.hu/api/trackback/id/tr722499079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása