Szolgálni jóságát

Az egész életünk arról szól, hogy keressük helyünket a világban. A világban, melynek dinamikája van, állandó mozgásban van, mely tőlünk független, mégis hat ránk; és mely világ tart valahová, de nem tudjuk hová. Akár sodródunk vele, akár tudatosan haladunk benne, ki nem térhetünk előle, még sem mindegy a magunk sorsát illetően. Mert ha sodródunk, beleveszhetünk az áramlatokba, míg, ha tudatosan haladunk, építjük sorsunkat, akár rátalálhatunk a világ főáramlatára, mely a végtelenbe tart, mely végtelent nevezhetjük nyugodtan – alázattal Istennek. Uram! Add nekem szavaidat, és töltsd meg élettel bennem! Ámen Vége egy évnek, egy egyházi évnek is, ettől kezdve új blogban olvashatók napi elmélkedéseim: http://eleszto.blog.hu - n.

Friss topikok

  • annonimka (törölt): Mondhatom ezt nagyon nagyon figyelni kell hogy megértse az ember ,de kell a megértés kell.És akkor... (2010.02.22. 21:17) 10.02.18. Ige-hallás

Linkblog

Fogadj el Uram szolgálatodra!

2010.02.27. 07:18 Jobb lator

10.02.27. Ige-hallás

Hallanom kell, hogy engem szólít

 

MTörv 26,16-19 - Ma az Úr, a te Istened azt parancsolja neked, hogy tedd meg mindezeket a parancsokat és rendeleteket: tartsd meg tehát és teljesítsd őket teljes szívedből és teljes lelkedből. Te ma az Urat választottad, hogy Istened legyen, hogy az ő útjain járj, megtartsd szertartásait, parancsait s rendeléseit, s az ő szavának engedelmeskedj, az Úr pedig ma téged választott, hogy tulajdon népe légy, amint szólt neked, s megtartsd minden parancsát, s fennköltebbé tegyen téged minden nemzetnél, amelyet teremtett, a maga dicséretére, hírnevére és dicsőségére, hogy szent népe légy az Úrnak, a te Istenednek, amint megmondta.”

 

Mt 5,43-48 - Hallottátok, hogy azt mondták: „Szeresd felebarátodat [Lev 19,18] és gyűlöld ellenségedet.” Én viszont azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok üldözőitekért, hogy fiai legyetek mennyei Atyátoknak, mert ő fölkelti napját a gonoszokra és a jókra, s esőt ad igazaknak és gazembereknek. Ha ugyanis csak azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, mi lesz a jutalmatok? Nemde a vámosok is ugyanezt teszik? És ha csak a testvéreiteket köszöntitek, mi rendkívülit tesztek? Nemde a pogányok is ugyanezt teszik? Ti tehát legyetek tökéletesek, mint ahogy a ti mennyei Atyátok tökéletes.

 

/:Nem vagy önmagadért, mondja az Úr, sem magad dicsőségére. Mert minden érdem, mire jutsz, azt Isten a maga dicsőségére teszi! Ebben az Isten által megteremtett hierarchikus rendben a dolgom, hogy Isten parancsait, rendeleteit teljes szívvel és lélekkel megtartsam. Ahol minden szónak kiemelt jelentősége van. Ha e parancsnak engedelmeskedek, megszólít az Úr, engem választ, már azon a napon, mikor bírom döntésem erejét! Választásának tudomásulvétele nem tölthet el gőggel, büszkeséggel, ezért nem tarthatom magam érdemesnek megkülönböztetésre, mert akkor e választottságomat el sem érhetem. Akkor még bizonyosan nem vagyok tökéletes. De törekednem kell rá, nem adhatom fel magammal a küzdelmet soha.

Rád tekintek Isten, ki Jézus Krisztusban mutatod meg nekem magadat. Tisztítsd meg látásomat, érzékszerveimet, hogy látásodra, érzékelésedre képessé legyek, felfedezzelek magamban, s e nemességemet képes legyek csiszolni, érlelni, tökéletesíteni kegyelmed által. De ez nem lehet másként, csak, ha embertársaimban, sőt ellenségeimben is képes vagyok felfedezni, meglátni téged. Kérlek, tökéletessé válásomért önmagammal békétlenségemben tarts meg, hogy egyszer még magad dicséretére lehessek. Ámen:/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://misszio.blog.hu/api/trackback/id/tr521794025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása