Szolgálni jóságát

Az egész életünk arról szól, hogy keressük helyünket a világban. A világban, melynek dinamikája van, állandó mozgásban van, mely tőlünk független, mégis hat ránk; és mely világ tart valahová, de nem tudjuk hová. Akár sodródunk vele, akár tudatosan haladunk benne, ki nem térhetünk előle, még sem mindegy a magunk sorsát illetően. Mert ha sodródunk, beleveszhetünk az áramlatokba, míg, ha tudatosan haladunk, építjük sorsunkat, akár rátalálhatunk a világ főáramlatára, mely a végtelenbe tart, mely végtelent nevezhetjük nyugodtan – alázattal Istennek. Uram! Add nekem szavaidat, és töltsd meg élettel bennem! Ámen Vége egy évnek, egy egyházi évnek is, ettől kezdve új blogban olvashatók napi elmélkedéseim: http://eleszto.blog.hu - n.

Friss topikok

  • annonimka (törölt): Mondhatom ezt nagyon nagyon figyelni kell hogy megértse az ember ,de kell a megértés kell.És akkor... (2010.02.22. 21:17) 10.02.18. Ige-hallás

Linkblog

Fogadj el Uram szolgálatodra!

2010.03.10. 06:42 Jobb lator

10.03.10. Ige-hallás

Egyéniségemhez illő életkörülményt vállalni magamra

 

MTörv 4,1.5-9 - Most pedig, Izrael, hallgass azokra a parancsokra és rendeletekre, amelyekre tanítalak, hogy megtartsd őket, s így élhess és elérhesd és birtokolhasd azt a földet, amelyet az Úr, atyáitok Istene majd nektek ad. Tudjátok, hogy parancsolatokra és rendeletekre tanítottalak titeket, amint az Úr, az én Istenem parancsolta nekem, hogy szerintük cselekedjetek azon a földön, amelyet elfoglalni készültök. Tartsátok meg tehát őket, és azok szerint cselekedjetek, mert ez lesz a ti bölcsességtek és értelmességtek bizonysága a népek előtt, hogy amikor meghallják mindezeket a parancsokat, azt mondják: „Íme, bölcs és értelmes nép ez a nagy nemzet.” Nincs is más ilyen nagy nemzet, amelyhez istenei olyan közel lennének, mint amilyen közel mihozzánk van a mi Urunk, Istenünk, valahányszor kérjük. Vagy melyik az a másik ilyen dicső nemzet, amelynek olyan szertartásai, olyan igazságos rendeletei lennének, mint ez az egész törvény, amelyet ma én szemetek elé tárok? Gondosan vigyázz tehát magadra és lelkedre: el ne feledd azokat a dolgokat, amelyeket tulajdon szemed látott, ne távozzanak szívedtől egész életedben, ismertesd meg őket fiaiddal s unokáiddal.

 

Mt 5,17-19 - Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy visszavonjam a törvényt vagy a prófétákat; nem azért jöttem, hogy megszüntessem, hanem hogy beteljesítsem. Mert bizony, mondom nektek: amíg el nem múlik az ég és a föld, egy ióta vagy egy vesszőcske sem marad el a törvényből, amíg minden be nem teljesedik. Aki tehát egyet is elhagy e legkisebb parancsok közül és úgy tanítja az embereket, azt a legkisebbnek fogják hívni a mennyek országában; aki pedig megteszi és tanítja, azt nagynak fogják hívni a mennyek országában.


/:Mózes a törvény betartására figyelmeztet, int. Amely törvényről mondja Jézus, hogy azt nem visszavonni jött, hanem pontosan beteljesíteni. Vagyis, hogy nyomatékot adjon annak a szövetségnek, melyet Isten kötött Mózes népével! Ez az oka annak, hogy az Ó- és Új-Szövetség könyve alkotja egységben a Szentírást számunkra, Krisztuskövetők számára. Mert amit a próféták megjövendöltek, az Jézusban teljesül be!

Ideje tehát odafigyelni Mózesre, és szavaiban engedni, hogy hasson rám Jézus tanítása! Parancsolatok és rendeletek, mondja Mózes, mert aki szeretet híján van, annak parancsolatok kellenek, hogy el ne vesszen. „Vezessen benneteket a lélek, akkor nem vagytok alávetve a törvénynek” tanítja Szent Pál, a Galatákhoz írt levélben (Gal 5,18) A lélekben lakik a szeretet, hiszen a lélek az Isten, Isten pedig a szeretet, akinek nincs szüksége a törvényre, a parancsra, a rendeletekre. Az eltévelyedő, bűnre hajló emberért van a törvény, hogy azon keresztül találjon vissza Istenhez. Mert a törvényt is csak az érti, aki a szeretet szándékát megérti.

Mikor Jézus azt mondja a törvényről, hogy „aki pedig megteszi és tanítja, azt nagynak fogják hívni a mennyek országában”, akkor nem önmagáról a törvényről beszél, hanem a törvénykezés elfogadásának okáról, a befogadásról. Arról az emberről, aki elfogadja Isten ember iránt elkötelezett szeretetét, ajándékát, az életet, az örök életet, az Istenközösséget vágyakozza, amelyért van a törvény! Az ember, aki a törvény betartásán keresztül féli az Istent, tiszteli az Istent, és végül követi az Isten igazságát, törvényét; hogy Isten szeretetét nem elutasítja, hanem megtartja! Képes lehetek rá valaha is? A szeretet törvényének teljességét megélni? Ebben a nagyböjtben azt tűztem ki célomul, hogy Hozzád, Uram, minél közelebb kerüljek, a szeretetben erősödjek.

Azt az életközeget kell magamra venni, felvállalni, amelyben erre képes lehetek! Nem a gazdagság, vagy szegénység; nem a karrier vagy az alkalmazotti lét; nem a ház vagy lakás; autó vagy a villamos között kell a döntést meghozni, hanem hogy melyik élethelyzet illik az én mentalitásomhoz, egyéniségemhez, amelyben leginkább képes vagyok megélni a lélek szerinti életet! Hozzád közelebb, egyre közelebb, ebben taníts, vezess Isten, Atyám és Uram! Ámen:/

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://misszio.blog.hu/api/trackback/id/tr361827570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása