Szolgálni jóságát

Az egész életünk arról szól, hogy keressük helyünket a világban. A világban, melynek dinamikája van, állandó mozgásban van, mely tőlünk független, mégis hat ránk; és mely világ tart valahová, de nem tudjuk hová. Akár sodródunk vele, akár tudatosan haladunk benne, ki nem térhetünk előle, még sem mindegy a magunk sorsát illetően. Mert ha sodródunk, beleveszhetünk az áramlatokba, míg, ha tudatosan haladunk, építjük sorsunkat, akár rátalálhatunk a világ főáramlatára, mely a végtelenbe tart, mely végtelent nevezhetjük nyugodtan – alázattal Istennek. Uram! Add nekem szavaidat, és töltsd meg élettel bennem! Ámen Vége egy évnek, egy egyházi évnek is, ettől kezdve új blogban olvashatók napi elmélkedéseim: http://eleszto.blog.hu - n.

Friss topikok

  • annonimka (törölt): Mondhatom ezt nagyon nagyon figyelni kell hogy megértse az ember ,de kell a megértés kell.És akkor... (2010.02.22. 21:17) 10.02.18. Ige-hallás

Linkblog

Fogadj el Uram szolgálatodra!

2010.07.19. 07:17 Jobb lator

10.07.19. Ige-hallás

Most van itt az ideje a megtérésnek

 

Mik 6,1-4.6-8 - Halljátok meg, amit az Úr mond: „Rajta, szállj perbe a hegyek előtt, és hallják meg szavadat a dombok.” Hallják meg az Úr perelő szavát a hegyek és a föld erős alapjai, mert az Úrnak pere van népével, és Izraellel perbe száll. „Én népem, mit tettem neked? Vagy miben voltam terhedre? Felelj nekem! Talán mert kihoztalak Egyiptom földjéről, és megszabadítottalak a rabszolgaházból, és elküldtem előtted Mózest, Áront és Mirjámot? „Hogyan áldozzam méltóképpen az Úrnak? Hajtsak-e térdet a fölséges Istennek? Vigyek-e neki egészen elégő áldozatokat és egyesztendős borjúkat? Meg lehet-e engesztelni az Urat kosok ezreivel, vagy az olajpatakok sok ezrével? Adjam-e oda elsőszülöttemet vétkemért, ágyékom gyümölcsét életem bűnéért?” Megmondta neked, ember, hogy mi a jó, és mit kíván tőled az Úr: azt, hogy mindenképpen igazságot cselekedj, szeresd az irgalmasságot, és hűségesen járj Isteneddel.

 

Mt 12,38-42 - Ekkor az írástudók és farizeusok közül egyesek azt mondták neki: „Mester, szeretnénk tőled egy jelet látni.” Ő azt válaszolta nekik: „A gonosz és parázna nemzedék jelet kíván, de nem kap más jelet, csak Jónás próféta jelét. Mert amint Jónás a cethal gyomrában volt három nap és három éjjel [Jón 2,1], úgy lesz az Emberfia is a föld szívében három nap és három éjjel. A ninivei férfiak föltámadnak majd az ítéletkor ezzel a nemzedékkel együtt, és el fogják ítélni azt, mert ők megtértek Jónás igehirdetésére [Jón 3,5]; és íme, nagyobb van itt, mint Jónás. Dél királynője [1Kir 10,1-10] föl fog támadni az ítéletkor ezzel a nemzedékkel együtt, és el fogja ítélni azt, mert ő eljött a föld határairól, hogy meghallgassa Salamon bölcsességét; és íme, nagyobb van itt, mint Salamon.

 

/:Tulajdonképpen hitetlenségünk oka, hogy fel sem fogjuk, vagy nem adunk teret magunkban annak a felismerésnek, hogy Isten mekkora dolgot művel csak azért, hogy helyreállítsa az Isten és Ember közötti kapcsolatot – szeretetkapcsolatot! – amit az Ember együgyűségével könnyelműen felrúgott – de nyugodtan mondhatom ezt jelenidőben, mert az Ember ilyen irányú cselekménye nem befejezett, nincs lezárva, sajnos folyamatban lévő. Megbánásunk nem annyira szívből jövő, és állandóan - gyengeségemből – újra és újra visszaesők vagyunk, személy szerint magam is, a magam életében, de az Emberiség is a történelme során - pontosan azért, mert az egyén annyira gyenge a bűnnel szemben. De pontosan ezért olyan nagy jelentőségű az Isten szeretete, ami irgalmában nyilvánul meg a legérthetőbben, amire bennünket is szólít, tanít.

Isten egy ígéretet már elhelyezett Dávidnál (1 Kir 2,1-12), aztán több esetben is intette az Embert az igazságának hűségére, az irgalmasság szeretetére, míg végül a szövetségre Fiát adta az Embernek. Hát joggal mondja, nincs több jel! Higgyél, mert az ítéleted nem marad el! Ráadásul az a Sába királynő is meg fog ítélni, aki csupán Salamonnak hitt, nem is az Istennek: „Áldott legyen az Úr, a te Istened, aki tetszését lelte benned”! [1Kir 10,9] Ezt a hitet kéri rajtunk is számon az Isten! A minden bennünk született igazságot felülmúló befogadó alázatot, ami válasz arra a szeretetre, amiben részesít bennünket Isten! Elég volt Sábának az a bizonyosság, mit Salamonnál látott. Pedig Sába a mammon isteneiben hitt, de mégis jobb belátásra bírta a férfi, aki igaz volt!

Az igazság ereje, melynek a hit által kellene élnie bennem is, hogy ki lát, higgyen Istenben. Az a tanúságtétel, hogy ki lát, az Istent lássa, aki által élek, és ne engem, akit gőgöm megakadályoz abban, hogy tanúja legyek az Igaznak.

Mert bizony ez a felelősségem a keresztségemben. Ahogy II. János Pál fogalmazza: „a megkereszteltek szétválaszthatatlan egységbe lépnek egymással, „Krisztus tagjai és az Egyház testének tagjai” lesznek.” Minden tettem hitemet bizonyítja Benned, ahogy Krisztusban is! Ebben a hitben élem meg szeretetvágyamat, és minden szeretetkapcsolatomat. Ha nem így van, vétkezem Isten és ember ellen.

Vezeklésre, megalázkodásra, visszavonulásra szólít fel Isten, hogy hitemben senki és semmi ne akadályozzon meg, és önmagam se legyek kerékkötője! Istenem légy erőm, hogy a megítéltetésben alul ne maradjak, el ne bukjak! Ámen:/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://misszio.blog.hu/api/trackback/id/tr162160154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása