Szolgálni jóságát

Az egész életünk arról szól, hogy keressük helyünket a világban. A világban, melynek dinamikája van, állandó mozgásban van, mely tőlünk független, mégis hat ránk; és mely világ tart valahová, de nem tudjuk hová. Akár sodródunk vele, akár tudatosan haladunk benne, ki nem térhetünk előle, még sem mindegy a magunk sorsát illetően. Mert ha sodródunk, beleveszhetünk az áramlatokba, míg, ha tudatosan haladunk, építjük sorsunkat, akár rátalálhatunk a világ főáramlatára, mely a végtelenbe tart, mely végtelent nevezhetjük nyugodtan – alázattal Istennek. Uram! Add nekem szavaidat, és töltsd meg élettel bennem! Ámen Vége egy évnek, egy egyházi évnek is, ettől kezdve új blogban olvashatók napi elmélkedéseim: http://eleszto.blog.hu - n.

Friss topikok

  • annonimka (törölt): Mondhatom ezt nagyon nagyon figyelni kell hogy megértse az ember ,de kell a megértés kell.És akkor... (2010.02.22. 21:17) 10.02.18. Ige-hallás

Linkblog

Fogadj el Uram szolgálatodra!

2010.02.11. 06:26 Jobb lator

10.02.11. Ige-hallás

Hiszek Uram, segíts hitetlenségemen!

 

1Kir 11,4-13 - Amikor ugyanis már vén volt, feleségei arra csábították szívét, hogy más isteneket kövessen, s így szíve nem volt teljesen az Úrral, az ő Istenével, mint Dávidnak, apjának a szíve, hanem Astartét, a szidoniak istennőjét s Molokot, az ammoniták bálványát tisztelte Salamon, és azt cselekedte Salamon, ami nem tetszett az Úrnak, s nem követte oly teljesen az Urat, mint apja, Dávid. Ekkoriban építtetett Salamon templomot Kámosnak, a moabiták bálványának, a Jeruzsálemmel szemben levő hegyen, meg Moloknak, Ammon fiai bálványának, s ugyanígy járt el minden idegen feleségével, akik az ő isteneiknek tömjéneztek, s áldoztak. Megharagudott erre az Úr Salamonra, hogy elfordult az elméje az Úrtól, Izrael Istenétől, aki kétszer is megjelent neki, s éppen azt parancsolta meg, hogy ne kövessen más isteneket, s ő mégsem tartotta meg, amit az Úr megparancsolt neki. Azt mondta azért az Úr Salamonnak: „Mivel ezt tudtad, s mégsem tartottad meg szövetségemet s parancsaimat, amelyeket meghagytam neked, azért elszakítom tőled királyságodat és szolgádnak adom. Mindazonáltal apád, Dávid miatt nem a te napjaidban cselekszem meg ezt, hanem fiad kezéből szakítom majd el, s nem is veszem el az egész királyságot, hanem egy törzset meghagyok fiadnak, szolgám, Dávid miatt s Jeruzsálem miatt, amelyet kiválasztottam.”

 

Mk 7,24-30 - Ezután továbbment onnan, és Tírusz és Szidon vidékére ment. Betért egy házba, de nem akarta, hogy valaki is megtudja; mégsem maradhatott titokban. Mindjárt hírét vette egy asszony is, akinek a lányában tisztátalan lélek volt; odajött és a lábaihoz borult. Az asszony pogány volt, szír-föníciai nemzetiségű, s kérte őt, hogy űzze ki lányából az ördögöt. Ő azt mondta neki: „Hadd lakjanak jól először a gyermekek; mert nem való elvenni a gyerekek kenyerét, és a kutyák elé dobni.” De az csak kérlelte: „Ez igaz, Uram! Csakhogy a kiskutyák is esznek az asztal alatt a gyermekek morzsáiból!” Erre ő azt felelte neki: „Mivel ezt mondtad, menj, kiment az ördög lányodból.” Amikor hazaért, a kislányt az ágyon fekve találta, és az ördög már kiment belőle.

 

/:„Uram, ma azért fordulok hozzád, hogy megtanuljam a hit leckéjét, amit tanítani akarsz nekem. Szeretném megtanulni, hogy miként lehetek türelmes, mikor próbára teszed hitem. Tudom, hogy mindennél jobban szeretnéd, ha növekedne a hitem és az gyümölcsöket hozna életemben. Ebben az imában kérlek Uram, hogy adj erőt ahhoz, hogy képes legyek érdemeid szerint szeretni téged és bízni benned. Uram, add, hogy bízzak benned és Egyházadban, mely soha nem hagy magamra szenvedéseimben.” (P. Ned Brown, LC – Regnum Christi napi elmélkedésből)

Uram, Péterként hívtál meg, hogy csak egy szerep erejéig, de bizonyítsam hitemet Benned. Megbuktam: döbbenetem? Kishitűségem? Kétkedésem? Hitem még egy szerepben való megfeleléshez is kevés! Én talán oda sem mertem volna menni Hozzád, hogy kérjem segítségedet – így félúton feléd, azzal a tudással, melyet tudomásomra hoztál: „kérjetek, és kaptok” („Azt mondom azért nektek: kérjetek és kaptok, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek.” [Lk 11,9]Eddig nem kértetek semmit a nevemben. Kérjetek és kaptok, hogy örömötök teljes legyen.” [Jn 16,24]).

„Uram, te mindent tudsz. Azt is tudod, hogy szeretlek. Ne hagyd, hogy érzéseim elragadjanak! Ne engedd, hogy az érzelmeim megingassák beléd vetett bizalmamat! Soha ne engedd, hogy a rossz hangulatom miatt kialakult kétségeket tápláljam magamban! Ne hagyd, hogy a veled való kapcsolatomat érzésekre alapozzam! Segíts, hogy alázatos maradjak a mindennapjaim során, határozott a meggyőződéseimben, mindig bízzak benned, szeresselek téged és akaratod szerint cselekedjek! Amikor jól érzem magam, kiegyensúlyozott vagyok vagy segítőkész, hálát adok ezekért Istennek és dicsőítem Őt. Arra használom ezeket az érzéseket, ami a legfontosabb: hogy mélyebben megéljem a hit erényét.” (P. Ned Brown, LC – Regnum Christi napi elmélkedésből):/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://misszio.blog.hu/api/trackback/id/tr791748439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása