Szolgálni jóságát

Az egész életünk arról szól, hogy keressük helyünket a világban. A világban, melynek dinamikája van, állandó mozgásban van, mely tőlünk független, mégis hat ránk; és mely világ tart valahová, de nem tudjuk hová. Akár sodródunk vele, akár tudatosan haladunk benne, ki nem térhetünk előle, még sem mindegy a magunk sorsát illetően. Mert ha sodródunk, beleveszhetünk az áramlatokba, míg, ha tudatosan haladunk, építjük sorsunkat, akár rátalálhatunk a világ főáramlatára, mely a végtelenbe tart, mely végtelent nevezhetjük nyugodtan – alázattal Istennek. Uram! Add nekem szavaidat, és töltsd meg élettel bennem! Ámen Vége egy évnek, egy egyházi évnek is, ettől kezdve új blogban olvashatók napi elmélkedéseim: http://eleszto.blog.hu - n.

Friss topikok

  • annonimka (törölt): Mondhatom ezt nagyon nagyon figyelni kell hogy megértse az ember ,de kell a megértés kell.És akkor... (2010.02.22. 21:17) 10.02.18. Ige-hallás

Linkblog

Fogadj el Uram szolgálatodra!

2010.04.15. 07:17 Jobb lator

10.04.15. Ige-hallás

Töretlen hittel készülni az örök életre

 

ApCsel 5,27-33 - Majd odahozták és a főtanács elé állították őket. A főpap a szemükre vetette: „Parancsban hagytuk meg nektek, hogy ne tanítsatok az ő nevében, s lám, ti betöltöttétek Jeruzsálemet tanításotokkal, és ránk akarjátok hárítani annak az embernek a vérét.” Erre Péter és az apostolok azt felelték: „Inkább kell engedelmeskednünk Istennek, mint az embereknek. Atyáink Istene feltámasztotta Jézust, akit ti a fára függesztve megöltetek. Isten fejedelemmé és üdvözítővé emelte őt jobbjával, hogy bűnbánatot és bűnbocsánatot adjon Izraelnek. Ezeknek a dolgoknak tanúi vagyunk, mi és a Szentlélek, akit Isten megadott mindazoknak, akik engedelmeskednek neki.” Mikor ezt hallották, feldühödtek, és arra gondoltak, hogy megölik őket.

 

Jn 3,31-36 - Aki felülről jön, fölötte van mindenkinek. Aki a földről való, az földi, és a földről beszél. Aki a mennyből jön, feljebb való mindenkinél. Arról tanúskodik, amit látott és hallott, de a tanúságát senki sem fogadja el. Aki elfogadja tanúságát, az igazolja, hogy Isten igazmondó. Mert akit Isten küldött, az az Isten igéit mondja, ő ugyanis a Lelket nem mértékkel adja. Az Atya szereti a Fiút, és mindent az ő kezébe adott. Aki a Fiúban hisz, annak örök élete van, aki pedig nem hisz a Fiúban, nem látja meg az életet, hanem Isten haragja marad rajta.

 

/:Aki hisz, abban nincs félelem! Ezt bizonyítják az apostolok, mikor megfelelnek a rájuk pirító megfélemlítő főpapoknak: „Inkább kell engedelmeskednünk Istennek, mint az embereknek.” Az ember lehet az ember életének kioltója, de a lélek fölött hatalommal csak az bír, kinek engedem! Ha bennem nincs hit, már nincs is mit elvenni tőlem. A lélek attól gyenge, hogy én nem hiszem a kegyelem erejét, mely bennem van! Isten ugyanis „a Lelket nem mértékkel adja”! Az örök életbe vetett hit a szeretet záloga! Mert „aki a Fiúban hisz, annak örök élete van”! Aminek megélése csak következménye a feltámadásnak. „Ne csodálkozzatok rajta! Mert elérkezik az óra, amikor a sírokban mindnyájan meghallják az Isten Fia szavát, és előjönnek. Akik jót tettek, azért, hogy feltámadjanak az életre, akik gonoszat tettek, azért, hogy feltámadjanak a kárhozatra.” [Jn 5,28-29]. Mivel Isten szabadnak teremtett bennünket, voltaképpen arra támadunk fel, amit ebben a világban elkészítettünk magunknak”, tanítja Sánta János atya a Kurír hasábjain. Vagyis Jézus azt mondja, hogy senki nem kerüli el, hogy meg ne lássa az ítéletét, melyet testben és lélekben kell elviselni! „Nemcsak csillagászati szempontból igaz, hogy Isten felkelti napját jókra és gonoszokra, hanem teológiai vonalon is. Jézus, mint az Örök Nap világít a magukba zuhant, azaz elkárhozott személyeknek is, s ők éppen attól gyötrődnek, hogy ezzel a fénnyel már nem tudnak mit kezdeni.” (Sánta János atya). Erről az a Fiú ad számunkra bizonyosságot, aki az Atyától jött, és azért jött, hogy üdvözítsen! Ő, aki elsőként támadt fel a halottak közül! (1Kor 15,20) Aki így von mindnyájunkat az Atya örök üdvösségtervébe, hogy Jézus által az isteni életben részesítsen bennünket. Értenünk kell ennek az ajándéknak számunkra szóló végtelen értékét, ami örömmel és bizalommal kell, hogy eltöltsön. És, aminek következményeként úgy kell élnünk, hogy az örök életre támadjunk majd! Atyám adj erőt, hogy Hozzád mindenkor ragaszkodjak, hitem, reményem által, éhezve minduntalan a Te szeretetedet! Ámen :/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://misszio.blog.hu/api/trackback/id/tr211922580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása