Szolgálni jóságát

Az egész életünk arról szól, hogy keressük helyünket a világban. A világban, melynek dinamikája van, állandó mozgásban van, mely tőlünk független, mégis hat ránk; és mely világ tart valahová, de nem tudjuk hová. Akár sodródunk vele, akár tudatosan haladunk benne, ki nem térhetünk előle, még sem mindegy a magunk sorsát illetően. Mert ha sodródunk, beleveszhetünk az áramlatokba, míg, ha tudatosan haladunk, építjük sorsunkat, akár rátalálhatunk a világ főáramlatára, mely a végtelenbe tart, mely végtelent nevezhetjük nyugodtan – alázattal Istennek. Uram! Add nekem szavaidat, és töltsd meg élettel bennem! Ámen Vége egy évnek, egy egyházi évnek is, ettől kezdve új blogban olvashatók napi elmélkedéseim: http://eleszto.blog.hu - n.

Friss topikok

  • annonimka (törölt): Mondhatom ezt nagyon nagyon figyelni kell hogy megértse az ember ,de kell a megértés kell.És akkor... (2010.02.22. 21:17) 10.02.18. Ige-hallás

Linkblog

Fogadj el Uram szolgálatodra!

2010.07.17. 07:04 Jobb lator

10.07.17. Ige-hallás

Elhivatottság

 

Mik 2,1-5 - Jaj azoknak, akik hiábavalóságot terveznek, és gonoszat forralnak fekvőhelyükön; akik hajnalhasadtával végrehajtják gonosz terveiket, mert kezüknek hatalmában van. A szántóföldeket megkívánják és erőszakkal elveszik, a házakat elrabolják; erőszakosan bánnak a férfivel és háznépével, a gazdával és birtokával. Ezért így szól az Úr: „Íme, én erre a nemzetségre veszedelmet hozok, melyből nem vonjátok ki majd nyakatokat; és nem jártok majd fennhéjázva, mert felette gonosz idő lesz ez! Azon a napon majd példázatot költenek rólatok, és siratóéneket, amely így szól: „Teljesen ki vagyunk fosztva, népem osztályrésze gazdát cserél, senki nem adja vissza, mezőink a fosztogatók zsákmányai lettek.” Ezért nem lesz senkid sem, aki kötéllel osztályrészt mérjen ki neked az Úr gyülekezetében.”

 

Mt 12,14-21 - A farizeusok pedig kimentek és tanácskozni kezdtek ellene, hogy hogyan veszítsék el őt. Jézus tudta ezt, ezért eltávozott onnan. Nagy tömeg követte őt, és ő mindegyiküket meggyógyította, de figyelmeztette őket, hogy ne árulják el őt, hogy beteljesedjék az ige, amit Izajás próféta mondott: „Íme, a szolgám, akit választottam, a kedvencem, akiben lelkem tetszését találta. Rá adom a Lelkemet, és ő ítéletet hirdet a nemzeteknek. Nem vitázik és nem kiált, senki sem hallja a tereken a hangját. A megroppant nádszálat nem töri össze, a pislákoló mécsbelet nem oltja el, míg győzelemre nem viszi az ítéletet. Az ő nevében reménykednek a nemzetek [Iz 42,1-4].

 

/:Miért is kellene nekem Mikeás nagyon elkeseredett lelkületével azonosulnom? Talán csak azért, hogy elvégezzem magam lelkiismeretének vizsgálatát, és megkérdezzem, van-e bennem álnokság, gonoszság, amire készülök? Vagy őszinte tiszta szeretettel keresem Isten útját, és a felé vezető úton, a Hozzá legméltóbb barátságokat? Bizony, a kísértéssel meg kell tanulnom együtt élni, és, hogy a világ rám vetített kétségei még erősíteni is akarják ezt, de nekem mindezzel nem kell, hogy dolgom legyen, egyes egyedül arra kell koncentrálnom, aki Isten kedvence. Oly gyönyörűen és reménykeltően hangzik: „Rá adom a Lelkemet”! Az Isten megszállotta, akinek az egész életének lényeges eleme a szolgálat és engedelmesség – a szeretet jegyében, Istennek. Bátorít ez az ember, aki Mester, és aki a Krisztus, hogy van az embernek a teljességbe mutató perspektívája, amit képes lehet teljességre vinni Vele. A parányi, a világ mindenhatóságában oly jelentéktelennek tűnő, azt hihetném, hogy rám senki sem figyel; és lám, lehetséges lehet e világmindenség fölé emelkednem, hogy a mindenség urának egységéből részesedjek!

Bár meseszerűnek tűnhet, kinek hite kevés hozzá, de én, e gyermeki hitet őrzöm, őrizni akarom, tudatosan is, ahogy II. János Pál pápa tegnap idézett gondolatában mondja: „Őrizd meg a misztérium iránti fogékonyságot”! Dolgom, a hozzá való hűséget megőrizni, a világ ellenében is, aki elveszíteni akarja Őt!

„Istenem, Atyám! Fiadat adtad nekünk, hogy gyermekeiddé lehessünk. Hiszem és remélem, hogy eljutok a szilárd hitre az evangélium iskolája által. Ezt kérem a te Fiad, Jézus Krisztus által. Jézus, úgy szeretnék szeretni, ahogyan te szeretsz!” (P. Shawn Aaron LC - RC). Hogy képessé legyek úgy élni, ahogy Te éltél: Isten és embertestvéreink iránti mély szeretetben. (II. János Pál gondolata nyomán).:/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://misszio.blog.hu/api/trackback/id/tr892156812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása