Szolgálni jóságát

Az egész életünk arról szól, hogy keressük helyünket a világban. A világban, melynek dinamikája van, állandó mozgásban van, mely tőlünk független, mégis hat ránk; és mely világ tart valahová, de nem tudjuk hová. Akár sodródunk vele, akár tudatosan haladunk benne, ki nem térhetünk előle, még sem mindegy a magunk sorsát illetően. Mert ha sodródunk, beleveszhetünk az áramlatokba, míg, ha tudatosan haladunk, építjük sorsunkat, akár rátalálhatunk a világ főáramlatára, mely a végtelenbe tart, mely végtelent nevezhetjük nyugodtan – alázattal Istennek. Uram! Add nekem szavaidat, és töltsd meg élettel bennem! Ámen Vége egy évnek, egy egyházi évnek is, ettől kezdve új blogban olvashatók napi elmélkedéseim: http://eleszto.blog.hu - n.

Friss topikok

  • annonimka (törölt): Mondhatom ezt nagyon nagyon figyelni kell hogy megértse az ember ,de kell a megértés kell.És akkor... (2010.02.22. 21:17) 10.02.18. Ige-hallás

Linkblog

Fogadj el Uram szolgálatodra!

2010.07.20. 06:46 Jobb lator

10.07.20. Ige-hallás

Krisztusban, családja közösségében!

 

Mik 7,14-15.18-20 - Legeltesd botoddal népedet, örökséged nyáját, mely magányosan lakik az erdőségben, a kertek közepén. Legeljék Básánt és Gileádot, mint a hajdankor napjaiban. Mint azon a napon, amelyen kivonultál Egyiptom földjéről, csodálatos dolgokat mutatok majd neki. Melyik isten hasonló hozzád, aki megbocsátod a gonoszságot, és elengeded örökrészed maradékainak bűnét? Nem folytatja tovább haragját, mert az irgalmasságot szereti. Ismét irgalmaz Ő majd nekünk; leveszi rólunk gonoszságainkat, s a tenger mélyére veti minden bűnünket. Hűséget tanúsítasz majd Jákob iránt, irgalmasságot Ábrahám iránt, amint megesküdtél atyáinknak a hajdankor napjaiban.

 

Mt 12,46-50 - Miközben beszélt a tömegekhez, íme, anyja és testvérei megálltak kint és kérték, hogy beszélhessenek vele. Valaki szólt neki: „Íme, anyád és testvéreid kint állnak és beszélni akarnak veled.” Ő ezt felelte annak, aki szólt neki: „Ki az én anyám, és kik az én testvéreim?” Azután kitárta kezét tanítványai felé és így szólt: „Íme, az én anyám és testvéreim. Mert mindaz, aki megteszi Atyám akaratát, aki a mennyekben van, az az én fivérem, nővérem és anyám.”

 

/:Ugye jól hallom, hogy Jézus a családjáról beszél! Új értelmet ad annak, ami talán az Asszonynak, édesanyjának, Máriának még fájhatna is, de talán Ő volt, aki a legtisztábban értette, hogy Jézus mire gondol. A legbensőségesebb családi közösségének határait terjeszti ki Krisztus ránk is. Mert, „mindaz, aki megteszi Atyám akaratát”, az hozzám tartozik. Bárhol is vagyok Szentmisén, akár ismerem a közösséget, akár nem, oly jó átélnem Velük Krisztus családjának közösségét, összetartozásunkat. A biztonság, a békesség, a közösség ereje az, ami eltölti ott lelkemet, a megkönnyebbülést érzem, mikor kimondhatom: „gyónom a mindenható Istennek és Nektek, Testvéreim”! Majd a kibékülés, melyet úgy élek meg, hogy ha Jézus megbocsát neked, és nekem is, akkor én nem neheztelhetek, és tudom, hogy nem kell többé szégyellnem magamat előtted! Legyen az én békém is Veled, és elfogadom a Te békességszerző szándékodat is. A szeretet irgalmában való egyesülésünk, ami kettőnk között soha nem jöhetne létre, csak és kizárólagosan Jézus Krisztusban. Ő az a kapocs, aki összeköti azokat, akik Benne keresik akadályaik megoldását. Mert, minden kapcsolatban az akadály a szeretet hiánya, a szeretetre adandó válasz elmaradása, ami Krisztus által bennünk van, csak legföljebb nem ismerjük fel, ezért nem vagyunk képesek rá helyes választ adni. Megerősít, hogy Istennel való akarati közösségünk záloga Jézus Krisztus, akire hasonlítanom kell.

Hivatásom az életszentség, a szentté válás. Egyedül Jézus az, aki cselekedetei, tanítása és ígéretei által megszentelhet! Igen Uram, családod része akarok lenni és családod részének akarok tudni mindenkit, akinek szeretetét bírhatom, akit Benned szeretni engedsz. Légy értő szavaimra, érző lelkeddel add áldásodat szándékomra, és segíts, hogy Veled e közösségért legyek képes munkálkodni Atyád dicsőségére, és örömére! Ámen:/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://misszio.blog.hu/api/trackback/id/tr892162704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása