Szolgálni jóságát

Az egész életünk arról szól, hogy keressük helyünket a világban. A világban, melynek dinamikája van, állandó mozgásban van, mely tőlünk független, mégis hat ránk; és mely világ tart valahová, de nem tudjuk hová. Akár sodródunk vele, akár tudatosan haladunk benne, ki nem térhetünk előle, még sem mindegy a magunk sorsát illetően. Mert ha sodródunk, beleveszhetünk az áramlatokba, míg, ha tudatosan haladunk, építjük sorsunkat, akár rátalálhatunk a világ főáramlatára, mely a végtelenbe tart, mely végtelent nevezhetjük nyugodtan – alázattal Istennek. Uram! Add nekem szavaidat, és töltsd meg élettel bennem! Ámen Vége egy évnek, egy egyházi évnek is, ettől kezdve új blogban olvashatók napi elmélkedéseim: http://eleszto.blog.hu - n.

Friss topikok

  • annonimka (törölt): Mondhatom ezt nagyon nagyon figyelni kell hogy megértse az ember ,de kell a megértés kell.És akkor... (2010.02.22. 21:17) 10.02.18. Ige-hallás

Linkblog

Fogadj el Uram szolgálatodra!

2010.09.22. 06:38 Jobb lator

10.09.22. Ige-hallás

Semmit ne vigyél magaddal, csak menj!

Péld 30,5-9 - Isten minden szava állja a tüzet, védőpajzs ő azoknak, akik benne bíznak. Szavaihoz mit sem szabad hozzátenned, hogy meg ne korholjon és hazugságban ne maradj! Két dolgot kérek tőled, ne tagadd meg tőlem, mielőtt meghalok: Tartsd távol tőlem a hamisságot, hazugságot! Ne adj nekem se nyomort, se gazdagságot! Csak annyit adj ennem, amennyi elegendő, hogy jóllakván meg ne tagadjalak, és ne mondjam: „Ki az az Úr?” vagy szükségtől hajtva ne lopjak, és meg ne gyalázzam Istenem nevét!

 

Lk 9,1-6 - Ezután összehívta a tizenkét apostolt, erőt és hatalmat adott nekik minden ördög felett, és a betegségek gyógyítására. Majd elküldte őket, hogy hirdessék az Isten országát, és gyógyítsák meg a betegeket. Azt mondta nekik: „Semmit se vigyetek az útra, se botot, se táskát, se kenyeret, se pénzt, és két köntösötök se legyen! Amelyik házba betértek, ott maradjatok, és onnan induljatok tovább! Ha pedig valahol nem fogadnak be titeket, a várost elhagyva, még lábaitok porát is rázzátok le bizonyságul ellenük!” Útra keltek tehát, bejárták a falvakat, hirdették az evangéliumot, és gyógyítottak mindenütt.

 

/:Hiába ad, ha nem bírok mit kezdeni vele! Amiről itt, Lukácsnál olvasok, az még akkor történt, mikor a tizenkettő között ott van Júdás is, az iskarióti. Aki végül meggyalázta Isten nevét. Pedig Jézus erőt, és hatalmat adott nekik!

„Semmit se vigyetek az útra”, hangzik Jézus szájából az útnak indító intelem. Mintha azt mondaná: legyen elég nektek, a mának a baja (Mt 6,34), amit rátok bízok, bízzatok Bennem! (Jn 16,33), jól tudom, mire van szükségetek, ahogy Mennyei Atyám is tudja.

Üres zsebbel, de nem üres kézzel indítja őket a feladat teljesítésére, hogy másra ne legyen gondjuk, csak arra, hogy küldetésüket teljesíteni bírják. Ami nincs, amiatt ne aggódjak, amit rám bíztak, azt teljesítsem, amire szükségem van hozzá, azt megkapom, ez az üzenete Jézusnak, a mindenkor keresztényei számára. De a küldetés ma is elhangzik, ma is ránk érvényes, már a keresztség által is, de a bérmálás szentségében lesz teljes megbízatássá.

Istenem, add, hogy bírjam magam egészen átengedni Neked. Bírjak teljesen Rád hagyatkozni, szolgálatodra lenni. Semmit nem kérni, de mindent elfogadni, amivel megbízol, és amit rám bízol! Ámen:/

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://misszio.blog.hu/api/trackback/id/tr722314071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása