Szolgálni jóságát

Az egész életünk arról szól, hogy keressük helyünket a világban. A világban, melynek dinamikája van, állandó mozgásban van, mely tőlünk független, mégis hat ránk; és mely világ tart valahová, de nem tudjuk hová. Akár sodródunk vele, akár tudatosan haladunk benne, ki nem térhetünk előle, még sem mindegy a magunk sorsát illetően. Mert ha sodródunk, beleveszhetünk az áramlatokba, míg, ha tudatosan haladunk, építjük sorsunkat, akár rátalálhatunk a világ főáramlatára, mely a végtelenbe tart, mely végtelent nevezhetjük nyugodtan – alázattal Istennek. Uram! Add nekem szavaidat, és töltsd meg élettel bennem! Ámen Vége egy évnek, egy egyházi évnek is, ettől kezdve új blogban olvashatók napi elmélkedéseim: http://eleszto.blog.hu - n.

Friss topikok

  • annonimka (törölt): Mondhatom ezt nagyon nagyon figyelni kell hogy megértse az ember ,de kell a megértés kell.És akkor... (2010.02.22. 21:17) 10.02.18. Ige-hallás

Linkblog

Fogadj el Uram szolgálatodra!

2010.10.09. 07:12 Jobb lator

10.10.09. Ige-hallás

A hit a Fiúban teljesíti be a megváltásunkat!

Gal 3,22-29 - De az Írás mindent a bűn alá foglalt, hogy az ígéretet Jézus Krisztus hite által nyerjék el a hívők. Amíg a hit el nem érkezett, a törvény őrizete alatt voltunk, egybefogva a hit számára, amely majd kinyilatkoztatást nyer. Ennélfogva a törvény nevelőnk volt Krisztusra, hogy a hit által igazuljunk meg. Amikor azonban elérkezett a hit, már nem vagyunk a nevelő alatt. Mert mindnyájan Isten fiai vagytok a hit által Krisztus Jézusban. Hiszen mindannyian, akik megkeresztelkedtetek Krisztusra, Krisztust öltöttétek magatokra: nincs többé zsidó, sem görög, sem szolga, sem szabad, sem férfi, sem nő; mert mindnyájan egy vagytok Krisztus Jézusban. Ha pedig ti Krisztuséi vagytok, akkor Ábrahám utódai, s az ígéret szerint való örökösök.

 

Lk 11,27-28 - Történt pedig, hogy amikor ezeket mondta, a tömegből felkiáltott egy asszony: „Boldog a méh, amely hordozott, és az emlők, amelyeket szoptál!” Erre ő azt mondta: „De még boldogabbak azok, akik Isten szavát hallgatják, és megtartják azt!”

 

/:A hit a Fiúban teljesíti be a megváltásunkat! Kevés kell legyen számunkra a törvény, ha felismerjük a hit fényében Megváltónkat, aki kinyilatkoztatást nyert a számunkra, hogy többé ne legyen különbség férfi és nő között. Egy az Isten, egy az Igazság, hogy Benne, Jézus Krisztus hűsége által válhassunk mi mind fiaivá, és egyben örököseivé, de úgy, hogy mind e közben a törvény is teljesüljön rajtunk, egyetlen vessző se váljon abban értéktelenné. De azon az örökségben nem kell osztoznunk, de abban az örökségben közösek lehetünk, egyek, és oszthatatlanok! Érthető számunkra e gazdagság?

Én próbálom a magam számára ezt érthetővé tenni, amikor emberi és nagyon önző, csak magam számára fontos érzelmeimet a Veletek való közösséget próbálom Isten bölcsességeként, Pál szavai szerint érteni. Abba a méltóságba, melyet Jézus Krisztus szerzett meg számunkra, belehelyezni a magam csökevényességét, korcs, kisstílű, és önző boldogságvágyát. De, ami mégis a nagyszerű ebben, az az, hogy számomra Jézus Krisztus általi nagyvonalúság, nélkületek semmit sem jelent, értelmetlen, értéktelen. Ahogy a törvény is értelmetlen, ha az nem azért van, hogy együtt boldogabbak lehessünk, és visszatartson minden önzéstől. Mert a hitem abban áll, hogy ha az önzésemen úrrá tudok lenni, akkor Veletek, a közösségetekben sokkal többet kaphatok: a megváltottság elfogadása által üdvözülhetek, Isten országának örökében lehetek Veletek egy, és ez az egység örök életre szóló egység lehet. A szeretetközösség, mely szeretett közösség! Mert nem lehet annál teljesebb, tökéletesebb Istendicséretem, mint, ha a dicséretben azokkal lehetek közös, Akikkel, Akikben, és Akiken keresztül tudom kifejezni az Isten dicséretét. Úgy hiszem, hogy a szeretetközösségben mindegy mit kell tennem, ha az a közösségért - javára van, akkor az, az én Istendicséretem, mert boldogan teszem értük, akik Istenben, közösségben vannak velem – tudva, hogy mi mindannyian nem a magunk, hanem Isten dicsőségét szolgáljuk! De azt is elfogadom, hogy itt az életben se nekem, se másnak ez nem sikerülhet hibátlanul, de törekszünk, hogy mire elérünk az Isten örökségének teljességére, addigra a lelkünk e képesség teljes birtokában lehessen, melyben addigra már a test nem fog jelenteni akadályt.

Istenem add meg, hogy utunkat végig járva a tökéletesség teljességének e gazdagságára juthassunk Általad, Veled és Benned! Ámen:/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://misszio.blog.hu/api/trackback/id/tr262357513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása