Szolgálni jóságát

Az egész életünk arról szól, hogy keressük helyünket a világban. A világban, melynek dinamikája van, állandó mozgásban van, mely tőlünk független, mégis hat ránk; és mely világ tart valahová, de nem tudjuk hová. Akár sodródunk vele, akár tudatosan haladunk benne, ki nem térhetünk előle, még sem mindegy a magunk sorsát illetően. Mert ha sodródunk, beleveszhetünk az áramlatokba, míg, ha tudatosan haladunk, építjük sorsunkat, akár rátalálhatunk a világ főáramlatára, mely a végtelenbe tart, mely végtelent nevezhetjük nyugodtan – alázattal Istennek. Uram! Add nekem szavaidat, és töltsd meg élettel bennem! Ámen Vége egy évnek, egy egyházi évnek is, ettől kezdve új blogban olvashatók napi elmélkedéseim: http://eleszto.blog.hu - n.

Friss topikok

  • annonimka (törölt): Mondhatom ezt nagyon nagyon figyelni kell hogy megértse az ember ,de kell a megértés kell.És akkor... (2010.02.22. 21:17) 10.02.18. Ige-hallás

Linkblog

Fogadj el Uram szolgálatodra!

2010.10.26. 06:57 Jobb lator

10.10.26. Ige-hallás

Engedelmesség egymásnak, Krisztus akarata szerint!

Ef 5,21-33 - Engedelmeskedjetek egymásnak Krisztus félelmében! Az asszonyok engedelmeskedjenek férjüknek, akárcsak az Úrnak, mert a férfi feje az asszonynak, amint Krisztus is feje az egyháznak; ő a test üdvözítője. De mint ahogy az egyház Krisztusnak van alárendelve, úgy az asszonyok is mindenben a férjüknek. Ti férjek, szeressétek feleségeteket, ahogyan Krisztus is szerette az egyházat! Önmagát adta érte, hogy a víz fürdőjében az ige által megtisztítva megszentelje, és dicsővé tegye magának az egyházat, hogy sem folt, sem ránc, sem más efféle ne legyen rajta, hanem legyen szent és szeplőtlen. Ugyanígy a férfiak is úgy szeressék feleségüket, mint önnön testüket. Aki szereti a feleségét, önmagát szereti. Hiszen soha, senki sem gyűlöli a testét, hanem táplálja és ápolja, akárcsak Krisztus az egyházat, mert tagjai vagyunk az ő testének. „Ezért az ember elhagyja apját és anyját, a feleségéhez ragaszkodik, és ketten egy test lesznek” [Ter 2,24]. Nagy titok ez; én pedig Krisztusról és az egyházról mondom! Tehát mindegyiktek úgy szeresse a feleségét, mint önmagát, az asszony pedig tisztelje a férjét.

 

Lk 13,18-21 - Akkor így szólt: „Mihez hasonló az Isten országa, mihez hasonlítsam? Hasonló a mustármaghoz, amelyet egy ember fogott, és elvetett a kertjében. Azután felnövekedett és fává lett, úgyhogy az égi madarak az ágai közt fészkeltek” [Dán 4,8k.18]. Aztán így folytatta: „Mihez hasonlítsam Isten országát? Hasonló a kovászhoz, amelyet vett az asszony, belekeverte három mérő lisztbe, amíg az egész meg nem kelt.”

 

/:Engedelmesség egymásnak, Krisztus akarata szerint! Ez a szentség tartalma, melyet az ember dolga teljessé tenni a Szentlélek közreműködése által! Hit nélkül képtelenség, mely félelmet kelt az igazban, ha gyengesége elbizonytalanítja.

Mert az egység önmagában, két személy között nem lehet tartós, ha abban nincs jelen a harmadik, a Szent és Erős Isten, a Szentlélek kegyelme által, aki maga a szeretet. Hiszen, hogy mondhatja valaki, a másiknak, hogy szeretlek, ha nem ismeri Istent, aki a szeretet. Isten ismerete nélkül a szeretet torzó, öncélú, magáért való hatalom, mely megszerezni, megtartani akar, de nem ajándékozni, nem adni. Pedig, ha valakit szeretek, akkor tudnom kell megbocsátani is, elfogadni, akkor is, ha tévedésben van. De mennyire nehéz, amikor az egyik Isten szeretetével szeret; minduntalan ajándékozni igyekszik, elfogadni, és megbocsátani, míg a másik állandóan csak kapni akar, de képtelen az alázatos, magát odaadó szeretetre, mert hiányzik belőle a hit. Az Isten hitében fogant szeretet sem képes kibontakozni, életet és szabadságot adni, ha azt a két fél egymás között nem kommunikálja. A hitet kell a kettőjükben egységre hozni, hogy a szeretet is egységre juthasson! A kettő – a hit és a szeretet – a kettőben – a férfiban és a nőben – teremti meg a reményt, hogy eljuthatnak a boldogság egységére.

De Pál, hozzá teszi, hogy Ő a szentségi házasság példáján többre gondol, Krisztus egyházáért mondja, azt amit mond, amelyet a családok közösségének kell alkotnia, építenie. Bizony, azok a családok, melyekben a hit egysége hiányzik, és a hiten épülő szeretet képtelenség, azok Krisztus egyházát is gyengítik, azon túl, hogy olyan problémákra kell, hogy energiáikat elhasználják, melyek elvonják erőiket – közös erejüket – a Krisztus egyházának egységén való munkálkodástól. Ezért különösen sokat kell imádkoznunk azokért a családokért, és nagyon kell szeretnünk Őket, ahol a vágy meg van a teljességre, de erejüket előre nem mérték fel kellően, vagy, jobban hittek a szerelemben, mint a szeretetben - tehát magukban hittek inkább, mint Istenben! Mert Istennél semmi sem lehetetlen, a Szeretet nem ismer lehetetlenséget! Azoknak a családoknak sokkalta jobban kell megérezniük Isten szeretetét a közösség erejében, ami erőt ad számukra, többletet ahhoz, hogy meg bírjanak birkózni a maguk nehézségeivel, és győzelemre jussanak a nehézségeik ellenére.

Istenem add meg szeretteimnek, amit megadni képtelen vagyok, és amit mi önmagunknak megadni képtelenek vagyunk: a hit kegyelmét, mely megtanít az igaz szeretetben való hitre! Segíts, hogy történetünkben a korábban volt hitetlenségünk, tévedésünk terhe ne nyomjon agyon bennünket. Add, hogy körülményeink – még, ha magunk teremtettük is – ne akadályozzanak, ne akadályozhassanak meg bennünket abban, hogy Isten kovásza által egész életünk jó ízű, egészségesen meg kelt kenyérré ne legyen Isten országának asztalán. Legyen olyanná a hitünk – általad -, hogy a jó termés reményében soha ne szűnjünk meg szorgoskodni – kiegészítve magunkban a kegyelem erejét! Ámen:/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://misszio.blog.hu/api/trackback/id/tr722399537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása