Szolgálni jóságát

Az egész életünk arról szól, hogy keressük helyünket a világban. A világban, melynek dinamikája van, állandó mozgásban van, mely tőlünk független, mégis hat ránk; és mely világ tart valahová, de nem tudjuk hová. Akár sodródunk vele, akár tudatosan haladunk benne, ki nem térhetünk előle, még sem mindegy a magunk sorsát illetően. Mert ha sodródunk, beleveszhetünk az áramlatokba, míg, ha tudatosan haladunk, építjük sorsunkat, akár rátalálhatunk a világ főáramlatára, mely a végtelenbe tart, mely végtelent nevezhetjük nyugodtan – alázattal Istennek. Uram! Add nekem szavaidat, és töltsd meg élettel bennem! Ámen Vége egy évnek, egy egyházi évnek is, ettől kezdve új blogban olvashatók napi elmélkedéseim: http://eleszto.blog.hu - n.

Friss topikok

  • annonimka (törölt): Mondhatom ezt nagyon nagyon figyelni kell hogy megértse az ember ,de kell a megértés kell.És akkor... (2010.02.22. 21:17) 10.02.18. Ige-hallás

Linkblog

Fogadj el Uram szolgálatodra!

2010.10.28. 08:21 Jobb lator

10.10.28. Ige-hallás

Azokban a napokban, amikor ez történik.

Ef 2,19-22 - Így tehát most már nem vagytok idegenek és jövevények, hanem a szentek polgártársai és Isten házanépe, az apostolok és próféták alapjára rakott épület, melynek szegletköve maga Krisztus Jézus. Benne illeszkedik egybe az egész építmény, és az Úr szent templomává növekszik. Ti is benne épültök egybe Isten lakóhelyévé a Lélekben.

 

Lk 6,12-16 - Történt pedig azokban a napokban, hogy kiment a hegyre imádkozni, és az egész éjszakát Isten imádásában töltötte. Másnap magához hívta tanítványait, és kiválasztott közülük tizenkettőt. Ezeket elnevezte apostoloknak: Simont, akit Péternek is nevezett, és Andrást, a testvérét, valamint Jakabot és Jánost, Fülöpöt és Bertalant, Mátét és Tamást, Jakabot, Alfeus fiát és Simont, akit Zelótának neveznek, Júdást, Jakab fiát, és iskarióti Júdást, aki áruló lett.

 

/:Azokban a napokban, amikor ez történik, Jézus már rég megkezdte működését. Mikor már tömegek követték, és hallgatták tanítását, kiválasztotta tanítványait, azok közül, kikben a leginkább látta, hogy tanítása működni kezd. Majd elérkezettnek látta az időt arra, hogy azok közül kiválassza a legközvetlenebb munkatársait, akiket apostolnak nevezett el. Ezt igen nagy feladatának tekinthette, hogy előtte, egész éjszaka „Isten imádásában töltötte”. Azért tette így, mert tudva tudta, hogy „a szavakat, amelyeket hozzátok intézek, nem magamtól mondom, s a tetteket is az Atya viszi végbe, aki bennem van.” [Jn 14,10] Nem a maga vállalkozását építette, szolgálatot lát el, egészen engedelmesen, Aki küldte, az hagyta meg Neki, hogy mit mondjon, mit hirdessen, mit tegyen! (Jn 12,49)

Már tudjuk mi, hogy Jézus, Isten leszármazottja, Vele egylényegű része, aki apostolaira építi azt a házat, amelybe mi is beépülünk, a Lélek által, a Lélekben. Akarnom kell, ha hiszem Jézust, aki az Istenben van, és akiben van az Isten, hogy egy legyek vele, egy közösségre jussak, azokkal kik engem megtartanak e közösségben, és azokkal kiket tartanom kell e közösségben. Akik vagyunk egyek, egy építménnyé épülve az idők teljessége által, hogy bennünk lakjon az Isten. Aki minden egyes követ, mely lakóhelyének része, megáld, megszentel. Átjárja illata, természete és akarata az építmény minden részét, elemét, hogy egységre keljen Vele, hogy eggyé legyen általa. Mert bár láthatóan kívüle van az építmény, de, hogy benne lakik az által részévé lesz már teremtett voltában is. És, hogy ez az építmény szilárdan áll, állandósultságát, állhatatosságát, és mindörökké létét Krisztus által nyeri el. Aki Istenben nyeri el teljes személyiségét, majd általa mi mindannyian Krisztusban leszünk Istenülté, hiszen megváltásunkat Ő szerezte nekünk, de üdvösségünkért nekünk kell áldozatára igent mondanunk; megengedni, hogy rajtunk beteljesedjen.

Istenem, ezért hiszek Benned, Jézus Krisztusban, és apostolainak tanításában, akik örökségedet mind a mai napig megtartották, és a szentségek által Veled egységbe vonnak. Akarok e szentségek által Hozzád tartozni, Neked szolgálón lakóhelyed részévé lenni, közösséget vállalva Egyházad minden tagjával, törekedve velük a szeretet közösségére, mely szeretet Te vagy, Te akarsz lenni számunkra. Ámen:/

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://misszio.blog.hu/api/trackback/id/tr472404414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása