Szolgálni jóságát

Az egész életünk arról szól, hogy keressük helyünket a világban. A világban, melynek dinamikája van, állandó mozgásban van, mely tőlünk független, mégis hat ránk; és mely világ tart valahová, de nem tudjuk hová. Akár sodródunk vele, akár tudatosan haladunk benne, ki nem térhetünk előle, még sem mindegy a magunk sorsát illetően. Mert ha sodródunk, beleveszhetünk az áramlatokba, míg, ha tudatosan haladunk, építjük sorsunkat, akár rátalálhatunk a világ főáramlatára, mely a végtelenbe tart, mely végtelent nevezhetjük nyugodtan – alázattal Istennek. Uram! Add nekem szavaidat, és töltsd meg élettel bennem! Ámen Vége egy évnek, egy egyházi évnek is, ettől kezdve új blogban olvashatók napi elmélkedéseim: http://eleszto.blog.hu - n.

Friss topikok

  • annonimka (törölt): Mondhatom ezt nagyon nagyon figyelni kell hogy megértse az ember ,de kell a megértés kell.És akkor... (2010.02.22. 21:17) 10.02.18. Ige-hallás

Linkblog

Fogadj el Uram szolgálatodra!

2010.11.16. 07:11 Jobb lator

10.11.16. Ige-hallás

A birtoklás élményének gyönyörét már megízleltem

Jel 3,1-6.14-22 - A szárdeszi egyház angyalának írd meg: Így szól, akié az Isten hét lelke és a hét csillag: Ismerem cselekedeteidet, hogy van neved, hogy élsz, de halott vagy! Légy éber, és erősítsd meg a többieket, akik közel vannak a halálhoz, mert műveidet nem találom teljesnek Istenem előtt. Emlékezz tehát vissza, hogyan kaptad és hallottad, tartsd meg azt, és tarts bűnbánatot. Ha pedig nem leszel éber, úgy érkezem hozzád, mint a tolvaj, és nem fogod tudni, melyik órában jövök hozzád. De van néhány neved Szárdeszben, akik nem szennyezték be ruháikat, és velem fognak járni fehérben, mert megérdemlik. Aki győz, így fog fehér ruhába öltözni, és nem törlöm ki nevét az élet könyvéből [Zsolt 69,29], és megvallom nevét Atyám és angyalai előtt. Akinek van füle, hallja meg, mit mond a Lélek az egyházaknak!

A laodíceai egyház angyalának írd meg: Így szól az Ámen, a hűséges és igaz tanú, aki Isten teremtésének kútfeje [Zsolt 89,38; Péld 14,5; 8,22G]: Ismerem cselekedeteidet, hogy sem hideg nem vagy, sem meleg; bár hideg volnál vagy meleg! De mivel langyos vagy, és sem hideg, sem meleg, kezdlek téged kivetni a számból. Mert azt mondod: „Gazdag vagyok, és igen sok kincsem van [Óz 12,9], nem szorulok rá semmire”, és nem tudod, hogy nyomorult és szánalmas vagy, szegény, vak és meztelen. Tanácsolom neked, hogy végy tőlem tűzben megpróbált színaranyat, hogy meggazdagodj; öltözz fehér ruhába, hogy ne legyen látható meztelenséged szégyene; s kend be szemed szemkenőccsel, hogy láss. Mert akiket szeretek [Péld 3,12], azokat korholom és megfenyítem; buzdulj tehát föl, és tarts bűnbánatot. Íme, az ajtónál állok és zörgetek. Ha valaki meghallja szavamat, és kinyitja nekem az ajtót, bemegyek hozzá, vele étkezem, és ő énvelem. Aki győz, annak megadom, hogy velem üljön trónomon, mint ahogy én is győztem, és Atyámmal ülök az ő trónján. Akinek van füle, hallja meg, mit mond a Lélek az egyházaknak!”

 

Lk 19,1-10 - Ezután bement Jerikóba és áthaladt rajta. Ekkor íme, egy Zakeus nevű férfi, aki a vámosok feje volt és gazdag, szerette volna látni, hogy ki az a Jézus, de nem tudta a tömeg miatt, mert alacsony termetű volt. Előre futott tehát, felmászott egy vadfügefára, hogy lássa őt, mert arra kellett elmennie. Amikor Jézus arra a helyre ért, fölnézett, meglátta őt, és ezt mondta neki: „Zakeus! Jöjj le hamar, mert ma a te házadban kell megszállnom.” Erre az sietve lemászott, és örömmel befogadta. Akik ezt látták, mindannyian zúgolódva mondták: „Bűnös embernél száll meg!” Zakeus azonban odaállt, és azt mondta az Úrnak: „Uram, íme, vagyonom felét a szegényeknek adom, és ha valakit valamiben megcsaltam, négyannyit adok helyette.” Jézus azt mondta neki: „Ma üdvösség köszöntött erre a házra, hiszen ő is Ábrahám fia. Az Emberfia ugyanis azért jött, hogy megkeresse és megmentse, ami elveszett.”

 

/:A birtoklás élményének gyönyörét már megízleltem. Hát tudhatom, milyen lehet az a gyönyörűség, ha a legnagyobbat birtokolhatom, azt a hatalmat, melyet még álmodni sem merek. Amit álmaimat megelőzve kínál nekem Krisztus! Megadatik minden a számomra, ami kell ahhoz, hogy lelkesüljek, de amit magamnak kell felindítani, és az által eljutni a bűnbánatra. De mind erre azért van nekem szükségem, hogy érzékennyé váljak arra, hogy meghalljam, észrevegyem, mikor hozzám jön Jézus, és szólít, és zörget. Jézus azért figyelmeztet, mert nem akar elveszíteni, szeretettel van irántam. „Amint engem szeret az Atya, úgy szeretlek én is titeket. Maradjatok meg szeretetemben.” [Jn 15,9] Nincs másról szó, csak erről. Ebben a végtelen, és nyughatatlan szeretetében kutatja fel azokat, akik elveszettek, akik elkószálnak, mert mindenkit meg akar őrizni azok közül, akiket az Atya Neki adott. De nem akarja ezt az én akaratom ellenére teljesíteni! Ám, ha nem törekszem arra, hogy az Ő szeretetét megértsem, és ebben a szeretetében felfedezzem önmagamat, akkor alkalmatlan vagyok arra, hogy megmentsen. „Aki győz”, ez annyit jelent, hogy önmaga felett, önmagán. Engedem magamon beteljesedni Krisztus szavait, a Szentírás szavait.

Éberségre szólít e jövendölés, ami csupán megismétli, felidézi, felemlegeti Jézus szavait. De éberségemmel azok javára is kell lennem, kiket szintén megszólít az Ige, akik éberségére az idő még inkább sürgető. Mert ki nem elég éber, az észre sem veszi, hogy az idő közelít!

Istenem, szeretni akarlak, szívvel, lélekkel, egész testemben, de nem akarom azt tudni mi nem tartozik rám, azonban Veled akarok rezdülni, érezni akarlak, és érteni szándékodat, hogy kedvedet találd bennem, hogy bizonyosságom legyen abban, hogy képes vagyok téged úgy szeretni, ahogy Te az vágyod. Érzem, de csak úgy érzem, hogy kiket szerethetek, azokban is téged bírlak szeretni, ahogy irántuk érzett szeretetemben érzem, hogy Veled lehetek egy a szeretetben. Mert ez az érzés óhajtja bennem, hogy műveljem az üdvösségükre hajlandóságukat, éberségüket ápoljam. Ne hagyd Uram, hogy magamban, e hitemben csalatkozzak, melyet Benned élek meg, és Belőled táplálok. Add meg nekem a Te tiszta, őszinte, állhatatos, és hűséges, türelmetlen, de minden erőn felüli, odaadó szeretetedet megélnem, sugároznom feléjük, hogy szavaid bennünk életté legyen, majd életünk létezésed részeként nyugodhasson el! Ámen:/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://misszio.blog.hu/api/trackback/id/tr992451639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása