Szolgálni jóságát

Az egész életünk arról szól, hogy keressük helyünket a világban. A világban, melynek dinamikája van, állandó mozgásban van, mely tőlünk független, mégis hat ránk; és mely világ tart valahová, de nem tudjuk hová. Akár sodródunk vele, akár tudatosan haladunk benne, ki nem térhetünk előle, még sem mindegy a magunk sorsát illetően. Mert ha sodródunk, beleveszhetünk az áramlatokba, míg, ha tudatosan haladunk, építjük sorsunkat, akár rátalálhatunk a világ főáramlatára, mely a végtelenbe tart, mely végtelent nevezhetjük nyugodtan – alázattal Istennek. Uram! Add nekem szavaidat, és töltsd meg élettel bennem! Ámen Vége egy évnek, egy egyházi évnek is, ettől kezdve új blogban olvashatók napi elmélkedéseim: http://eleszto.blog.hu - n.

Friss topikok

  • annonimka (törölt): Mondhatom ezt nagyon nagyon figyelni kell hogy megértse az ember ,de kell a megértés kell.És akkor... (2010.02.22. 21:17) 10.02.18. Ige-hallás

Linkblog

Fogadj el Uram szolgálatodra!

2010.04.30. 07:32 Jobb lator

10.04.30. Ige-hallás

Csak egy út van

 

ApCsel 13,26-33 - Férfiak, testvérek! Ábrahám nemzetének fiai és a köztetek lévő istenfélők! Ennek az üdvösségnek az igéje hozzánk küldetett. Mert Jeruzsálem lakói és a vezetőik nem ismerték el őt, hanem ítélkezésükkel beteljesítették a próféták szavait is, amelyeket minden szombaton felolvasnak. Mert bár nem találtak benne semmi okot sem a halálra, a kivégzését kívánták Pilátustól. Miután mindent végrehajtottak, ami meg volt írva róla, levették őt a fáról, és sírba helyezték. De Isten feltámasztotta őt halottaiból, és több napon át megjelent azoknak, akik vele együtt jöttek fel Galileából Jeruzsálembe. Ezek tanúságot tesznek róla a mai napig a nép előtt. Mi is az atyáknak tett ígéretet hirdetjük nektek, mert azt Isten nekünk, az ő fiainak teljesítette, amikor föltámasztotta Jézust, amint meg is van írva a második zsoltárban: „Fiam vagy te, ma nemzettelek téged” [Zsolt 2,7].

 

Jn 14,1-6 - Ne nyugtalankodjék szívetek. Higgyetek Istenben, és bennem is higgyetek. Atyám házában sok hely van. Ha nem így volna, mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni számotokra? És ha már elmentem és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magamhoz veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek. Hiszen ismeritek az utat oda, ahova én megyek.” Tamás erre azt mondta neki: „Uram, nem tudjuk, hová mégy, hogyan ismerhetnénk az utat?” Jézus azt felelte neki: „Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem jut az Atyához, csak általam.

 

/:Jézus nem hagy kétséget a felöl, hogy Ő, a Fiú, nem cél, hanem eszköz. Az Isten emberként kevesebb a teljességnél, csak a rész az egészből! Arról tanít, aki küldte. Küldetésbe jött emberként közénk az Isten, mégis, számomra a legtökéletesebb bizonyítéka Istennek, aki olyan mérhetetlen nagyság, melyet emberi szem meglátni képtelen – személyében –, mert személyisége benne van mindenben, mit ember felfogni képes, de egészben látni képtelen! Közelebb kerülni Hozzá, hogy ha magát nem is, de jelenlétéről bizonyosságot szerezzek! Ez az Ember kicsinységének bizonyítéka. Jézus, aki Istenhez legközelebb álló személy, aki az Atyához vezetni akar, mert ez az Ő küldetése – a halála és feltámadása által -, aki emberségében Isten teljes esszenciáját magán viseli, és árassza, is megoldatlan, feldolgozhatatlan értelem az Ember, így az én számomra! Érteni, értelmezni próbáljuk életét és tanítását két ezer éve, Hozzá közel kerülni, de csak ízlelgetjük, és inkább elutasítjuk, mintsem, hogy higgyük. Pedig amit felfogni képtelen az Ember, de megtapasztalja, bölcsebb hinni, mint elutasítani! Együgyűség, könnyelműség, gőg, szűklátókörűség, gonoszság, irigység, butaság? Talán mindegyik, de egyik ok sem arra mutat, hogy szeretet lenne az emberben! Inkább engedünk egymás „hülyítésének”, mert kényelmesebb, mint, hogy szeretni akarjunk. Bizony, mert a szeretet tudatosság – a tudatosságnak a kényelem ellensége -, és semmiképpen nem ösztönös cselekvés, mert az az érzéken és érzelmen felül álló. Jézus pontosan ezt tanítja. A törvény fölött áll az, aki szeret, mondja Pál, amit úgy kell érteni, hogy a törvény tökéletes teljesítése szeretet (Róm 13,10)!

Uram, szeretlek, és hitem által élem megajándékozottságomat Istenben, ki Jézus Krisztusban mutatod meg magad, és a Szentlélek által vagy jelenvaló. Tegyél engem szereteted eszközévé, a szeretet által Hozzád hasonlóvá, hogy megismerjelek, egyre közelebb lehessek Hozzád! Ámen:/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://misszio.blog.hu/api/trackback/id/tr591963509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása