Szolgálni jóságát

Az egész életünk arról szól, hogy keressük helyünket a világban. A világban, melynek dinamikája van, állandó mozgásban van, mely tőlünk független, mégis hat ránk; és mely világ tart valahová, de nem tudjuk hová. Akár sodródunk vele, akár tudatosan haladunk benne, ki nem térhetünk előle, még sem mindegy a magunk sorsát illetően. Mert ha sodródunk, beleveszhetünk az áramlatokba, míg, ha tudatosan haladunk, építjük sorsunkat, akár rátalálhatunk a világ főáramlatára, mely a végtelenbe tart, mely végtelent nevezhetjük nyugodtan – alázattal Istennek. Uram! Add nekem szavaidat, és töltsd meg élettel bennem! Ámen Vége egy évnek, egy egyházi évnek is, ettől kezdve új blogban olvashatók napi elmélkedéseim: http://eleszto.blog.hu - n.

Friss topikok

  • annonimka (törölt): Mondhatom ezt nagyon nagyon figyelni kell hogy megértse az ember ,de kell a megértés kell.És akkor... (2010.02.22. 21:17) 10.02.18. Ige-hallás

Linkblog

Fogadj el Uram szolgálatodra!

2010.05.19. 20:26 Jobb lator

10.05.22. Ige-hallás

Tudatos, emberhez méltó engedelmesség

 

ApCsel 28,16-20.30-31 - Mikor aztán megérkeztünk Rómába, megengedték Pálnak, hogy magánházban lakjon katonai őrizet mellett. Harmadnapra összehívta a zsidók főembereit. Amikor összegyűltek, így szólt hozzájuk: „Testvérek, férfiak, nem tettem ugyan semmit sem a nép vagy az ősi szokás ellen, mégis megkötözve adtak át Jeruzsálemben a rómaiak kezébe. Miután vizsgálatot tartottak ügyemben, el akartak bocsátani, hisz nincs semmi főbenjáró vétkem. Mivel azonban a zsidók tiltakoztak, kénytelen voltam a császárhoz fellebbezni. Nem azért, mintha vádolnám valamivel nemzetemet. Emiatt kértem, hogy lássalak titeket és beszéljek veletek. Ezek a kötelek ugyanis Izrael reménysége miatt vesznek körül engem.” Ő pedig két álló esztendeig ott maradt bérelt szállásán, és fogadta mindazokat, akik hozzá betértek. Közben hirdette Isten országát, s bátran és akadálytalanul tanított Urunkról, Jézus Krisztusról.

 

Jn 21,20-25 - Amint Péter hátrafordult, látta, hogy jön utána az a tanítvány, akit Jézus szeretett, aki a vacsorán a keblére borult, és megkérdezte: „Uram, ki az, aki téged elárul?” Amikor tehát Péter meglátta őt, megkérdezte Jézustól: „Uram, és ő?” Jézus azt felelte neki: „Ha azt akarom, hogy maradjon, amíg eljövök, mit törődsz vele? Te kövess engem!” Ezért a testvérek között elterjedt a szóbeszéd, hogy az a tanítvány nem hal meg. Pedig Jézus nem azt mondta neki: „Nem hal meg”, hanem: „Ha azt akarom, hogy maradjon, amíg eljövök, mit törődsz vele?” Ez az a tanítvány, aki tanúságot tesz mindezekről, és aki ezeket írta. Tudjuk, hogy igaz az ő tanúsága. Van még sok egyéb is, amit Jézus tett, amelyeket ha egyenkint mind megírnának, úgy gondolom, az egész világ sem tudná befogadni a könyveket, amelyeket írni kellene.

 

/:Pál fogságában is bölcsen tette, amit kellett tennie, vagyis, amit időt ad számunkra Isten, azt azért adja, hogy tanúságot tegyünk Róla: „hirdette Isten országát, s bátran és akadálytalanul tanított Urunkról, Jézus Krisztusról”. Mert erre kapott küldetést, ami valószínű, hogy nem esett nehezére, hiszen olyan rugalmasan tudott a helyzetekhez alkalmazkodni, nem erőlködéssel, és nem a maga akaratának csak azért is érvényesítésével. Mindannyiunknak azzal kell foglalkozni, azzal kell keresnünk Isten kedvét, amire képességet kaptunk tőle, amit készséggel vagyunk képesek megtenni, a nélkül, hogy magunk akaratát érvényesítenénk. Az igaz tanúság – amiről János is beszél, az nem a magam igazsága, hanem azé, akitől való. „Te csak kövess engem!” mondja Jézus Péternek, mással ne törődj. Cselekvésem ne legyen több annál, mint ami engedelmesség, a többit bízzam arra, aki engedelmességre szólít engem.

Jézus, Te arra tanítasz, hogy ne magam ellenében engedelmeskedjek, hanem, hogy hitem által váljak engedelmessé. Tudatos, szándékos, de alázatos engedelmesség annak, akinél az igazság! Add, Uram, Jézus Krisztus által, hogy engedelmességemben mindig tudatos döntésem, állhatatosságom legyen tetten érhető! Ahogy erre olyan csodálatos példát ad a mai nap szentje, Szent Rita, kinek közbenjárását is kérem, magamra is. Ámen:/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://misszio.blog.hu/api/trackback/id/tr702016369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása