Szolgálni jóságát

Az egész életünk arról szól, hogy keressük helyünket a világban. A világban, melynek dinamikája van, állandó mozgásban van, mely tőlünk független, mégis hat ránk; és mely világ tart valahová, de nem tudjuk hová. Akár sodródunk vele, akár tudatosan haladunk benne, ki nem térhetünk előle, még sem mindegy a magunk sorsát illetően. Mert ha sodródunk, beleveszhetünk az áramlatokba, míg, ha tudatosan haladunk, építjük sorsunkat, akár rátalálhatunk a világ főáramlatára, mely a végtelenbe tart, mely végtelent nevezhetjük nyugodtan – alázattal Istennek. Uram! Add nekem szavaidat, és töltsd meg élettel bennem! Ámen Vége egy évnek, egy egyházi évnek is, ettől kezdve új blogban olvashatók napi elmélkedéseim: http://eleszto.blog.hu - n.

Friss topikok

  • annonimka (törölt): Mondhatom ezt nagyon nagyon figyelni kell hogy megértse az ember ,de kell a megértés kell.És akkor... (2010.02.22. 21:17) 10.02.18. Ige-hallás

Linkblog

Fogadj el Uram szolgálatodra!

2010.09.19. 07:05 Jobb lator

10.09.19. Ige-hallás

Milyennek ismersz Te engem?

Ám 8,4-7 - Halljátok meg ezt ti, akik tiporjátok a szegényt, és szorongatjátok a föld szűkölködőit, akik így szóltok: „Mikor múlik el az újhold, hogy eladhassuk az árut, és a szombat, hogy feltárhassuk a gabonát, megkisebbíthessük az éfát, megnagyobbíthassuk a siklust, és csalárdul meghamisíthassuk a mérleget, hogy pénzért megszerezhessük magunknak a szűkölködőket, és egy pár saruért a szegényeket, és eladhassuk a gabona hulladékát?” Megesküdött az Úr Jákob büszkeségére: „Sohasem felejtem el semmi cselekedetüket!

 

1Tim 2,1-8 - Mindenekelőtt arra kérlek tehát, tartsatok könyörgéseket, imádságokat, esedezéseket és hálaadásokat minden emberért: a királyokért és minden feljebbvalóért, hogy békés és csendes életet élhessünk, telve istenfélelemmel és tisztességgel. Ez jó és kedves a mi Üdvözítő Istenünk előtt, aki azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön és eljusson az igazság ismeretére. Hiszen egy az Isten, és egy a közvetítő is Isten és az emberek között: az ember Jézus Krisztus, aki odaadta önmagát váltságul mindenkiért, tanúságot téve a maga idejében. Emiatt rendelt ő engem hírnökké s apostollá - igazat mondok, nem hazudom -, a pogányok tanítójává hitben és igazságban. Azt akarom tehát, hogy a férfiak mindenütt tisztán emeljék fel kezüket imádságra, harag és viszálykodás nélkül.

 

Lk 16,1-13 - A tanítványoknak pedig ezt mondta: „Egy gazdag embernek volt egy intézője. Bevádolták nála, hogy eltékozolja a vagyonát. Erre magához hívatta és azt mondta neki: „Mit hallok rólad? Adj számot gazdálkodásodról, mert nem lehetsz tovább az intézőm!” Az intéző ezt mondta magában: Mitévő leszek, ha uram elveszi tőlem az intézőséget? Kapálni nem tudok, koldulni szégyellek. Tudom már, mit teszek, hogy befogadjanak az emberek a házukba, ha elmozdít az intézőségből. Magához hívta tehát urának minden egyes adósát, és megkérdezte az elsőtől: „Mennyivel tartozol uramnak?” Az így felelt: „Száz korsó olajjal.” Erre azt mondta neki: „Vedd elő adósleveledet, ülj le hamar, és írj ötvenet!” Azután megkérdezte a másikat: „Hát te mennyivel tartozol?” Az így válaszolt: „Száz véka búzával.” Erre azt mondta neki: „Vedd elő adósleveledet, és írj nyolcvanat!” Az úr megdicsérte a hamis intézőt, hogy okosan cselekedett; mert a világ fiai a maguk módján okosabbak a világosság fiainál. Azt mondom hát nektek: Szerezzetek magatoknak barátokat a hamis mammonból, hogy amikor az elmúlik, befogadjanak titeket az örök hajlékokba. Aki kicsiben hű, a nagyban is hű; és aki a kicsiben hazug, az a nagyban is hazug. Ha tehát a hamis mammonban nem voltatok hűségesek, ki bízza rátok az igazit? És ha a máséban nem voltatok hűek, akkor ki adja oda nektek azt, ami a tiétek? Egy szolga sem szolgálhat két úrnak; mert vagy az egyiket gyűlöli és a másikat szereti, vagy az egyikhez ragaszkodik és a másikat megveti. Nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak.”

 

/:Hiába, ellentmondásokba keveredek minduntalan. Próbálom a jót tenni, de mégis, valahogy rosszul sül el a dolog. Vagy, mert eleve képtelen vagyok a jóra, vagy, mert már el sem képzelik rólam, hogy jóra vagyok képes! Mindkettőnek talán egy az oka, hogy mert magamat az emberekhez mérem, és nem Istenhez. Az Úr az, aki soha, semmit nem felejt! Aki tisztán látja, mi jó bennem és mi nem. Ha ezt hitemmel nem téveszteném, nem engedném, hogy hitemben megingassanak, talán helyes utat bírnék járni. Ne akarjak hol ennek, hol annak megfelelni, csak egyvalakihez igazítsam lépésem, ahhoz, aki holnap sem más mint ma, mert tegnap sem volt más, mint ma. Pontosan azért nem, mert számára az idő nem létezik, ami változik, és amiben változásra vagyok ítélve.

Ahogy én, úgy a másik is, de ettől nem rossz, csupán az ítéletem az, ami engem tesz rosszá, mert ítéletemet magamban formálom, és abban a másikat a magam szája - íze szerintivé alacsonyítom. De, ha megváltozni vagyok képes, és ahogy magamat, úgy a világot is Istenben vagyok képes látni, rá fogok jönni, hogy ítéletem megváltozik, még meg nem térteket fogok megismerni, akik arra várnak, hogy segítsek Nekik is megtérni! Igen, imáimra van szüksége a világnak, „tartsatok könyörgéseket, imádságokat, esedezéseket és hálaadásokat minden emberért”! „Hogy békés és csendes életet élhessünk, telve istenfélelemmel és tisztességgel”. Mert „a mi Üdvözítő Istenünk” „azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön és eljusson az igazság ismeretére”. Akire többet bíznak, többet kérnek számon! Aki első akar lenni köztetek, az legyen mindannyitok szolgája! Én vagyok Isten előtt az, aki felelős vagyok a másikért, a Te üdvösségedért. Mit teszek érted? Vagy mit nem? Hűséges vagyok, vagy álnok? Bárhogy is, de az ítéletre számíthatok!

Istenem, a Hozzád való ragaszkodásomban tedd egyértelművé bölcsességemet, tisztává látásomat, és minden emberért őszintévé szeretetemet! Ámen:/

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://misszio.blog.hu/api/trackback/id/tr152306687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása