Szolgálni jóságát

Az egész életünk arról szól, hogy keressük helyünket a világban. A világban, melynek dinamikája van, állandó mozgásban van, mely tőlünk független, mégis hat ránk; és mely világ tart valahová, de nem tudjuk hová. Akár sodródunk vele, akár tudatosan haladunk benne, ki nem térhetünk előle, még sem mindegy a magunk sorsát illetően. Mert ha sodródunk, beleveszhetünk az áramlatokba, míg, ha tudatosan haladunk, építjük sorsunkat, akár rátalálhatunk a világ főáramlatára, mely a végtelenbe tart, mely végtelent nevezhetjük nyugodtan – alázattal Istennek. Uram! Add nekem szavaidat, és töltsd meg élettel bennem! Ámen Vége egy évnek, egy egyházi évnek is, ettől kezdve új blogban olvashatók napi elmélkedéseim: http://eleszto.blog.hu - n.

Friss topikok

  • annonimka (törölt): Mondhatom ezt nagyon nagyon figyelni kell hogy megértse az ember ,de kell a megértés kell.És akkor... (2010.02.22. 21:17) 10.02.18. Ige-hallás

Linkblog

Fogadj el Uram szolgálatodra!

2010.11.24. 08:04 Jobb lator

10.11.24. Ige-hallás

A tanúságtevő ember … bizalmat talál, és védelmet az Úrnál.

Jel 15,1-4 - Ekkor egy másik nagy és csodálatos jelet láttam az égben: hét angyalt, akiknél a hét utolsó csapás volt, mert azok által teljesedett be Isten haragja. Akkor egy üvegtenger-félét láttam, ami tűzzel volt vegyítve. Láttam azokat, akik legyőzték a fenevadat, a képmását és nevének számát, amint az üvegtenger fölött állnak Isten hárfáival, és éneklik Mózesnek, Isten szolgájának énekét és a Bárány énekét: „Nagyok és csodálatosak a te műveid [Zsolt 92,5], Uram, mindenható Isten! Igazságosak és igazak a te útjaid [Zsolt 139,14], nemzetek Királya! Ki ne félne téged, Uram, és ki ne magasztalná nevedet? Mert egyedül te vagy szent [Zsolt 99,3], hisz minden nemzet eljön és leborul színed előtt [Zsolt 86,9], mert ítéleteid nyilvánvalóvá lettek!”

 

Lk 21,12-19 - Mindezek előtt pedig kezet emelnek rátok és üldözni fognak titeket. Átadnak benneteket a zsinagógáknak és börtönbe vetnek. Királyok és helytartók elé hurcolnak titeket az én nevemért. Alkalom lesz ez számotokra, hogy tanúságot tegyetek. Véssétek hát szívetekbe: ne gondolkodjatok előre, mi módon védekezzetek. Mert olyan szájat és bölcsességet adok majd nektek, amelynek egyetlen ellenfeletek sem tud ellenállni vagy ellentmondani. Kiszolgáltatnak titeket szüleitek és testvéreitek, rokonaitok és barátaitok, és közületek egyeseket halálra adnak. Gyűlöletesek lesztek mindenki előtt az én nevemért, de egy hajszál sem vész el a fejetekről. Állhatatossággal fogjátok megőrizni lelketeket.

 

/:A tanúságtevő ember, aki elkötelezett, aki eldöntötte, hogy Isten az élete feletti egyedüli Úr, és erről bizonyosságot tenni is kész, Jézus tanítását követni, megélni, az bizalmat talál, és védelmet az Úrnál. Itt, az a Jézus beszél erről, aki már tudja, hogy mi vár rá, és aki tudja, hogy Isten iránti hűségéről mindenkinek, aki követni akarja, hasonló módon kell elkötelezetté lennie.

Ebben, az Istennek szentelt életben, nem vagyunk magányosak, erről maga az Isten gondoskodik, akit körül vesznek angyalai, akik miközben nem szűnnek dicsőíteni Őt, lesik, figyelik tekintetét, hogy mivel lehetnek szolgálatára. Mert dolguk az, hogy Isten szeretetét szolgálják.

Az angyalokat Mt – 19; Mk – 5; Lk – 24; Jn – 4 esetben említi az Evangéliumban. mint Isten angyalait. De minden esetben úgy hangzik el a róluk szóló tudósítás, mint akik követek, közvetítők Isten és ember között, akik Isten szolgálatában cselekvők, de soha sem az embertől közvetítenek Isten felé! Ők az Istenhez hűséges és állhatatos lelkek,  Isten hadserege, akik annyiban különböznek Jézustól, amennyiben a nevük más. (l: Zsid 1,4) Angyalok ők, akikre Isten rábízza a földi lelkeket, akik színről színre látják az Atyát, ismerik, és Vele egyek, de dolguk, hogy a kirendelt személyre gondjuk legyen. Jézus így hívja fel figyelmünket rájuk: „Vigyázzatok, ne vessetek meg egyet se e kicsik közül! Mondom nektek: angyalaik az égben szüntelenül látják mennyei Atyám arcát” [Mt 18,10]. De, hogy mennyire személyesek az angyalok, arra utal Jézus, mikor azt mondja: „Azt a napot és órát azonban nem tudja senki, az ég angyalai sem, a Fiú sem, csak az Atya” [Mt 24,36]. Ahogy látjuk, Jézus földi életében nem fért olyan közel Istenhez, hogy lássa Őt, ami arra enged következtetni, hogy csak a megdicsőült lelkek azok, akik láthatják az Atyát. Jézus földi életében nem rendelkezett az angyalokkal, csak utal rá, hogy ha kéri, akkor az Atya rendelkezésére bocsátja őket: „azt hiszed, hogy nem kérhetem Atyámat, s nem küldene tizenkét légió angyalnál is többet?” [Mt 26,53]. De Jézus előrevetíti, hogy ez meg fog változni, el fog jönni az idő, amikor az angyalok hallgatni fognak a szavára (l:Lk 12,8), mikor nagyobb lesz náluk, mikor az angyalok Őt fogják Isten dicsőségébe felemelni: „Bizony, bizony mondom nektek: Látni fogjátok, hogy megnyílik az ég, s az Isten angyalai föl- s leszállnak az Emberfia fölött.” [Jn 1,51]. De azt is jelzi, hogy az igaz emberek is hasonlókká lesznek az angyalokhoz (l:Lk 20,36), ahogy arra is utal, hogy Ő lesz az, aki megítéli, hogy ki az igaz ember, amikor majd eljön az Atyával és angyalaival (l:Lk 9,26)! Abban is biztosak lehetünk, hogy Jézus sem látta az angyalokat - ahogy mi sem láthatjuk – emberlétében, csak az Atyától és az Ószövetségből ismerte létezésüket, de mivel mindent átadott neki az atya, úgy átadta neki az angyalokról szóló ismereteket is, és azt a bizonyosságot is, hogy mikortól Istenfiúságában megdicsőül, attól kezdve az Isten angyalai úgy fogják szolgálni Őt, mint az Atyát.

Én, Jézusom, ki követeddé lenni vágyom, követni akarlak Isten dicsőségében is, ahol Isten angyalainak sorába léphetek. Amiről nem lehet bizonyosságom, mert tudom, viselem sorsomat, és sorsomban múltamat, és egész életemmel ítéletemet, de pontosan ezért remélek az Atyádéval egy fönséges irgalmadban, szeretetedben, aki ítélni vagy eljövendő; Drága Pio atya fohászával áldalak, hogy míg múltamat irgalmadba ajánlom, jelenemet szeretetedbe, jövőmet gondviselő bizalmad vigyázza! Ámen:/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://misszio.blog.hu/api/trackback/id/tr782469538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása